Padel Zuitnl Henk Koster 2020 (105)

Aan de organisatie zal het niet liggen bij FIP Rise en FIP Promises Rijswijk

Als toernooidirecteur heeft Sylvia van Geest bakken met ervaring. Zo organiseert ze al 25 jaar tal van tennistoernooien en -evenementen. De laatste jaren zijn daar de padeltoernooien bij gekomen. En ook deed en doet ze het nodige voor de KNLTB en was ze nog niet zo lang geleden verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal P500 toernooien.
Nu komt daar voor het eerst een FIP Promises evenement bij, meteen gevolgd door een FIP Rise toernooi. De spectaculaire padelevents zijn van maandag 5 tot en met zondag 1 september. Allebei op de banen van Estate Padel Club in Rijswijk.

Allerlaatste moment

Van Geest weet het als geen ander. Alles kan nog zo strak georganiseerd zijn. Het is altijd spannend hoe het deelnemersveld eruit gaat zien. Vaak een kwestie van geduld in padelland, omdat de inschrijvingen op het allerlaatste moment binnendruppelen. “Er zijn al wat toezeggingen van nationale padeltoppers, alleen er mogen nog wel wat deelnemers bij.”

Eigen ruimte

“Het organiseren is eigenlijk hetzelfde als alle andere toernooien”, zo vervolgt ze. “Je hebt een planning, je hebt je padelspelers voor wie je het zo goed mogelijk wil organiseren en je hebt natuurlijk je sponsors. Zo hebben we bij de padelclub Estate Padel Club, waar we beschikken over zes buitenpadelbanen, binnen een eigen ruimte voor de spelers gerealiseerd. Kunnen ze tussen de wedstrijden door lekker relaxen en bijkomen en genieten van een heerlijke lunch en of diner.”

Boarding en livestream

“In geval van een Rise toernooi zijn er nog wel wat andere eisen, zoals de boarding en je moet een livestream hebben”, vervolgt Sylvia. Hoe dan ook, de toernooidirecteur kijkt enorm uit naar de padelevents. Er komt een drukke én leuke tijd aan. “In het weekend het Promises toernooi. Dan starten we maandag met het P100 toernooi, vooral bedoeld voor de recreatieve padelspeler en dan begint woensdag het Rise event met de finales in het weekend.”

Stevige basis

En waar hoopt ze na afloop op? “Dat beide toernooien in ieder geval zorgen voor een mooie uitstraling voor de padelclub. Natuurlijk op veel publiek en dat we een groot en aantrekkelijk deelnemersveld hebben gehad. Op die manier leggen we hopelijk een stevige basis voor volgend jaar. Uiteraard moet het allemaal passen op de FIP-kalender en dat moet je goed met elkaar afstemmen, maar je organiseert zo’n internationaal toernooi natuurlijk niet maar voor één keer.”