Padel Racket High Five (2)

FIP Promises Eindhoven groeit uit tot familiepadelevent

FIP Promises Eindhoven is voorbij. Het aantal jeugdpadelspelers had iets meer mogen zijn, maar de gezelligheid en sfeer maakten er een geslaagd padeltoernooi van.

“Ja, het was een geweldig padelweekend. Samen met de ouders, grootouders en natuurlijk de spelers. Na de tijd lekker eten, een praatje en we hadden allemaal veel lol”, zegt toernooidirecteur Cecilia Arocena twee dagen na het toernooi.

Volledig in teken van jeugdpadel

De vier padelbanen van Padelacademie Van Duren in Son stonden van 21 tot en met 23 oktober volledig in het teken van jeugdpadel. Omdat het EK net had plaatsgevonden en het weekend erna ook een FIP-toernooi in Barcelona werd gehouden, ontbraken de Spaanse jeugdpadelttoppers.

Er werd gepadeld in drie categorieën. Jongens tot 16 en 18 en meisjes tot 16. “Er waren enkele verrassingen in de finale en je zag dat het spelniveau groeide”, legt Cecilia uit. Uiteindelijk wonnen Jorrit Hazebroek en Thomas Panken bij de jongens tot 16 jaar en de tweeling Kai en Mats Groen in de klasse tot 18 jaar. In de klasse voor meisjes tot 16 jaar waren Kyra Heemskerk en Fen Rauwerdink de besten.

Heel goed geregeld

Na het toernooi was het erg gezellig. Iedereen bleef hangen. Er was lekker en gezond eten, drinken en tijd voor een praatje. “Een groot compliment voor de organisatie en zeker ook voor Bennet, Martin en Daniëlle van Duren van de Padelacademie Van Duren. Het zijn nieuwe, professionele binnenbanen. Alles was heel goed geregeld en dat kregen we ook te horen van onder andere ouders. Dat is heel fijn, zeker als je bedenkt dat ze soms uren in de auto zaten om te kijken naar een paar potjes padel.”

En nu? Volgend jaar weer? Cecilia lacht: “Het was goed dat er nu ook een FIP jeugdpadeltoernooi was in het zuiden van het land. Er zijn veel banen in die regio, alleen niet veel toernooien. Hopelijk zet die ontwikkeling zich door."

Even nagenieten

“Ik ga in ieder geval weer de FIP Promises organiseren bij ZTC Shot in Zeist en wie weet nog wel meer. Ik heb tot nu toe veel jeugdtoernooien georganiseerd. Misschien is een toernooi voor volwassenen ook iets voor mij”, stelt Cecilia haarzelf de vraag. “In februari vindt hier in Son een P500-toernooi plaats. Zelf speel ik natuurlijk ook padel. Ik ga daar allemaal over nadenken. Laten we eerst nog even nagenieten van dit jeugdpadeltoernooi, want het was een geweldig evenement.”