EY NK Padel 260323 Alyssa van Heyst Fotografie 302 Marcella Koek & Steffie Weterings

Nederlandse kampioenen in padelselectie voor de European Games in Krakau

Van 21 juni t/m 2 juli vinden de European Games (EG) 2023 in Krakau (Polen) plaats. Daar staan vrijwel allemaal Olympische sporten op het programma. Tussen al die sporten ook een nieuwe, niet-Olympische sport: padel. De beste Europese padellers spelen daar herendubbel, damesdubbel én gemengd dubbel, een unicum. Nederland vaardigt ook een team af naar de EG, waaronder de huidige Nederlandse kampioenen Steffie Weterings & Marcella Koek en Bram Meijer & Sten Richters.

Vandaag hebben bondscoaches Diego Mieres (heren) en Milou Ettekoven (dames) de namen bekend gemaakt van de Nederlandse padellers die van 21 tot en met 25 juni gaan strijden in Krakau; de finales zijn op de Grote Markt. De selectie bestaat uit:

Heren
Team 1:

  • Bram Meijer
  • Sten Richters

Team 2:

  • Menno Nolten
  • Robin Sietsma

Dames
Team 1:          

  • Steffie Weterings
  • Marcella Koek

Team 2:

  • Maaike Betz
  • Janine Hemmes

Padel een olympische sport? 

Veel deelnemers aan de European Games in Krakau kunnen zich daar kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Padel is daar geen Olympische sport. Technisch directeur van de KNLTB Jacco Eltingh is enthousiast over de toevoeging van padel aan de EG als nieuwe sport: “Het is heel mooi om te zien dat padel in Krakau tussen alle Olympische sporten op het programma staat. Voor het eerst is padel onderdeel van een groot multi-sportevenement; ik hoop ook dat het ooit een Olympische sport wordt, uiteraard met Nederlandse teams die daar strijden. Als we als KNLTB een rol kunnen spelen om padel een Olympische sport te maken zullen we dat ook zeker doen!”