HK200906 0057

FIP Promises Zeist was een padeltoernooi met 70 blije jeugdspelers

De tweede editie van FIP Promises in Zeist bij ZTC Shot was afgelopen weekend een ware voltreffer. Stralend weer, hoogstaande padelduels en volop gezelligheid. Geen wonder dat organisatoren Cecilia Arocena en Simone Sars niet alleen supertevreden waren, maar nu ook alweer uitkijken naar de volgende editie.

“We hebben zo’n 70 blije kinderen gezien, die niet alleen goed kunnen padellen, maar elkaar ook zo goed weten te vinden. Vaak hebben ze aan een half woord genoeg om met elkaar te communiceren en het gezellig te hebben met elkaar. Hoe mooi is dat? Zo hebben Belgische padellers op de zolderkamer geslapen van leden van Shot, echt het was allemaal heel familiair”, vertelt Simone enthousiast.

Eindexamen

Natuurlijk werd er ook gepadeld. In de categorieën Onder 14 bij de jongens én de meisjes (“dat was echt een mooie groep”), Onder 16 bij de jongens en meisjes en bij de meisjes Onder 18. In verband met de eindexamens kon er in die leeftijdsklasse bij de jongens geen speelschema gemaakt worden. Winnaars Onder 14 meisjes werden Vittoria Girardi en Matilde Minelli uit Italië, bij de jongens waren dat Belgen Abel Callebaut en Rune Keppens.
Onder 16 bij de meisjes werd gewonnen door het Belgische duo Louise Hua en Sarah de Vleeschouwer, terwijl bij de jongens Onder 16 het Italiaanse tweetal Antonio Veneziani en Enzo Vista sterker was dat de Nederlanders Jorrit Hazebroek en Thomas Panken.
Tot slot was er wel Nederlands succes bij de Onder 18 voor meisjes, Fleur Bogaart en Kyra Heemskerk waren afgelopen weekend in Zeist de besten.

Crowdfunding

Simone, tot voor kort voorzitter van Shot, kijkt samen met Cecilia nu al uit naar editie drie, ook weer in mei. “Dit toernooi past heel goed bij Shot. We zijn van 800 naar 2000 leden gegaan en hebben inmiddels 100 jeugdpadelleden. Dat laatste is écht wel bijzonder. En volgend jaar krijgen we vlak bij ons complex, een indoorpadelhal met vijf binnenbanen, die geheel gefinancierd is door crowdfunding. We zijn als Shot volop in beweging en dat geldt zeker ook voor dit toernooi. Tot volgend jaar!”