EY NK Padel 260323 Alyssa van Heyst Fotografie 156

Padel Copa de Rotterdam moet voltreffer worden en blijven

Het is aftellen geblazen voor de allereerste editie van Padel Copa de Rotterdam 2023. Vanaf woensdag 13 september barst het padelgeweld los in de stad. Eerst op de side-courts bij Lake Seven en vanaf donderdagavond in de bruisende Skybox Arena op het centercourt op het Henegouwenplein. “Die geweldige sfeer en dat super voldane gevoel, daar gaat het wat mij betreft om tijdens dit mega padelevent”, aldus toernooidirecteur Flip van Betuw.

Schouders eronder

“Ik ben altijd al wel iemand geweest van iets creëren, organiseren en mijn nek uitsteken”, zei hij vorig jaar al toen hij het Invint Padel Open Rotterdam voor het eerst organiseerde. Nu heeft Flip samen met Sportworx op typische Rotterdamse wijze de schouders onder Padel Copa de Rotterdam 2023 gezet. En dat is keihard werken om iets fantastisch neer te zetten voor iedere padelliefhebber. Hoogtepunt wat hem betreft? De padelbeleving in een vol stadion met dj-muziek, animaties en diverse demo’s.

Redenen genoeg

De week voor Padel Copa de Rotterdam vindt er in hetzelfde stadion de Queen & King of the Court Royal Championships Rotterdam 2023 plaats. Voeg daarbij dat vorig jaar september in hetzelfde stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht de Copa de Padel plaatsvond. Redenen genoeg voor de organisatie om het event dit jaar naar Rotterdam te halen en de padelfinales in hopelijk een vol stadion te spelen.

In stadion

“De kwalificaties vinden plaats op de zeven outdoor padelbanen en de vijf binnenbanen van Lake Seven. Voor de heren begint het toernooi op woensdag, bij de dames op donderdag, allebei met de kwalificaties. Donderdagavond, vrijdagmiddag en -avond, zaterdagmiddag en ’s avonds en zondag overdag en in de avond wanneer de grote finales zijn, hebben we in totaal zeven sessies in het stadion. Iedere keer twee padelwedstrijden”, somt Flip op.

Spectaculaire demo’s

“Verder hebben we VIP-boxen, Peter Claes, de bekende Belgische hoofdscheidsrechter, is er en er is plek voor 1200 padelfans op het centercourt in het stadion. Die krijgen niet alleen nationale en internationale padeltoppers te zien – de Nederlandse top heeft al toegezegd – maar ook spectaculaire demo’s. Dat is allemaal nog een verrassing, maar je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld het spelen van een supertiebreak.”

“Wanneer ik tevreden ben? Dat heel veel mensen komen kijken, dat ze hoogstaande padelwedstrijden zien en dat ze daarna denken van wat gaaf en morgen of volgend jaar weer”, aldus Van Betuw. “Maar een ding weet ik op voorhand zeker. In en onder de rook van Rotterdam, leeft padel écht enorm. En dat gaat met Padel Copa de Rotterdam 2023 alleen maar meer worden.”

Alle informatie en kaartverkoop vind je op: www.padelcopa.com.