EY NK Padel 260323 Alyssa van Heyst Fotografie 302 Marcella Koek & Steffie Weterings

Padel Copa Rotterdam kent waanzinnig debuut

Tevredenheid troef bij toernooidirecteur Flip van Betuw over Padel Copa Rotterdam. Het grote internationale padeltoernooi met de Skybox Arena op het centercourt op het Henegouwenplein en Lake Seven als speellocaties, kende afgelopen week een prima verloop. “Dit is de opmaat naar meer.”

Een waar padelfeestje, een geweldige belevenis en volop genieten. Die woorden vallen als Flip – terwijl hij op de terugweg is van het wegbrengen van een Spaanse deelnemer – gevraagd wordt naar de eerste editie van Padel Copa Rotterdam. “Ga maar na. Spelen in stadion, de side locatie Lake Seven en niet te vergeten het supersterke deelnemersveld en het enthousiasme van de toeschouwers.”

Ongekend en uniek

“Ook hebben we demo’s laten geven voor 1200 enthousiaste toeschouwers. En niet zomaar door iemand. Nee door padellers die even daarvoor hun halve finale gespeeld hadden en zich eigenlijk moesten prepareren op de finale. Er was een groepje van zes padellers die zichzelf aanbood en ook nog eerder naar de baan kwam om daar het publiek op spectaculaire wijze te entertainen. Dat is toch ongekend en uniek?”

En dan de resultaten. Het als eerste geplaatste vrouwenkoppel en nationale trots Steffie Weterings en Marcella Koek haalde de finale, maar in de derde set was het Belgische duo An-Sophie Mestach en Helena Wyckaert net te sterk.
Bij de heren waren de Italianen Perino en Dominguez als eerste geplaatst. De bedwingers van het Nederlandse topduo Bram Meijer en Sten Richters in de kwartfinale, namen het in de finale op tegen de Argentijnen Libaak en Augsburger. Dat Zuid-Amerikaanse duo won in twee spannenede sets.

Genieten geblazen

Omdat het geregend had op het centercourt, werd vanwege de veiligheid voor de padellers na drie games besloten om binnen verder te spelen op Lake Seven. “Het belang van de spelers staat altijd voorop, dus hadden we de buitenbanen ook afgedekt. Toch was het net te nat. Scenario B lag dan ook klaar om uit te kunnen wijken. Het was misschien een kleine domper op een geweldige padelweek, maar verder was het genieten geblazen.”
“Die VIP-boxen en dat spelen in een stadion met al dat entertainment – we hadden een brassband, een violist en dus die padeldemo’s– dat is zo’n waanzinnige beleving. Sportworx is de organisator in het geheel, die waren denk ik wel met 25 man en vrouw sterk bezig met Padel Copa de Rotterdam. Ik mag als onderdeel van het geheel toernooidirecteur zijn, maar we doen het toch écht met zijn allen.”

Kick van

“De catering, de schoonmaak, het vervoer en noem het verder maar op. Ik denk dat je wel over zo’n 100 mensen spreekt, die allemaal hun ongelooflijke best hebben gedaan om hier in Rotterdam iets moois én anders neer te zetten”, somt Flip op. “Daar krijg ik zelf ook een enorme kick van. De intentie is dan ook om volgend jaar weer vol voor een nieuwe editie van Padel Copa de Rotterdam te gaan. Wat mij betreft is dit de opmaat naar meer.”