EY NK Padel 2023 Groen

FIP Promises Amsterdam kent debuut zoals je wilt

Het FIP Promises XNRGY Amsterdam padeltoernooi kende een geweldig debuut. Zaterdag en zondag vermaakten ruim 80 jeugdige padellers zich met de wedstrijden én met elkaar. “Het is zo mooi om te zien dat de jeugd met elkaar speelt en optrekt”, aldus toernooidirecteur Cecilia Arocena die met haar team dan ook supertevreden was.

Ongeveer 30 padellers uit Zwitserland (“ze deden voor het eerst mee aan een FIP-toernooi”), Mexicanen, Finnen, Italianen en natuurlijk Belgen en Nederlanders. Ze waren er allemaal afgelopen weekend in Amsterdam.

Goed voor ervaring

“We zijn het enige jeugdpadeltoernooi met deelnemers over de hele wereld. De sfeer was dan ook heel erg goed”, concludeerde Cecilia. “Als Nederlandse padellers in het buitenland spelen, bijvoorbeeld in Spanje, dan spelen ze alleen tegen Spaanse spelers. Bij dit toernooi padel je tegen allemaal verschillende nationaliteiten of met elkaar. Zo hadden we bijvoorbeeld een Italiaans Nederlands meisjesduo. Dat was niet alleen heel mooi om te zien, maar het is ook heel goed voor de ervaring van de Nederlandse jeugdspelers.”

En dat de Zwitsers een padelbal kunnen slaan, bleek eens te meer. Ze wonnen bij de jongens onder 18 jaar en werden tweede bij de meisjes in die categorie.

Heel spectaculair

Ook de locatie in Amsterdam-Zuid viel enorm in de smaak. “Het zijn panoramic padelbanen en de hal is heel hoog. Dat maakt het heel spectaculair. Dat kregen we niet alleen terug van de spelers en speelsters, maar ook van de coaches en het publiek.”

Als het aan iedereen ligt en zeker aan Cecilia, is FIP Promises XNRGY Amsterdam een blijvertje op de FIP-jaarkalender, die binnenkort bekend wordt. “Zeker, misschien dat we gaan voor een andere datum, maar we hopen sowieso dat we dit toernooi ook volgend jaar weer kunnen en mogen organiseren.”