Pablo+team

Voor nieuwe bondscoach Pablo Moreno is teambuilding inzet van landentoernooi

Hij is net een week in dienst bij de KNLTB en beleeft in de Verenigde Arabische Emiraten zijn officiële vuurdoop als heren padelbondscoach. Spanjaard Pablo Moreno reist samen met technisch directeur Jacco Eltingh, mannen bondscoach senioren Ruud van Hees én een herenteam af naar Dubai voor een mini-landentoernooi. “Het belangrijkste doel is een hecht team smeden.”

Je bent sinds 1 maart padelbondscoach van de mannen, dat is tien dagen geleden. Wat zijn je eerste indrukken?

"Klopt en ik kan er natuurlijk nog niet heel veel over zeggen, maar mijn eerste indrukken zijn heel positief. Ik heb bijna alle spelers gesproken en ben heel blij met de ondersteuning en hulp van de KNLTB. Samen gaan we er voor zorgen dat we het padel in Nederland naar een nog hoger niveau kunnen tillen, want de potentie is zeker aanwezig.”

Maandag 11 maart vertrekken jullie naar Dubai, Nederland is uitgenodigd door NAS Sports Complex, een sportcomplex in Dubai. Wat is het hoofddoel van deze trip?

“Het belangrijkste doel is om een hecht team te bouwen, een aangename sfeer te creëren en om de spelers te inspireren om nog professioneler aan de slag te gaan. Het resultaat is van minder belang, al willen wij ons uiteraard van onze beste kant laten zien.  Ik kijk er in ieder geval naar uit om samen met ze op de baan te staan, ze wedstrijden te zien spelen en ze te helpen daar waar nodig.”

Wat kun je zeggen over de spelers die het toernooi gaan spelen?

“De acht spelers die meedoen aan het toernooi zijn Bart van Opstal, Menno Nolten, Robin Sietsma, Yannick Verwater, Youp de Kroon, Julian Prins, Jorrit Notenboom en Thijs Roper. Ze hebben verschillende niveaus, maar we gaan geen onderscheid maken tussen eerste, tweede, derde of vierde koppels. Wat we willen is spelers ervan overtuigen dat iedereen even belangrijk is voor het team.“

Jullie spelen tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Iran, Bahrein, Qatar en Koeweit. Wat weet je van de sterkte van die landen?

“De tegenstand zal niet heel zwaar zijn en is bijvoorbeeld niet te vergelijken met grote padellanden in Europa zoals Spanje, Frankrijk of Italië. Het niveau van de Aziatische landen ligt wat lager dan bij ons, maar ook voor ons geldt dat we zoals op elk toernooi en wedstrijd voor ieder punt moet blijven knokken en dat we als voor team voor elkaar moeten vechten.”

Wanneer jullie terugkomen in Nederland en jij terugblikt op het toernooi, wanneer ben jij tevreden?

“We gaan maandag 11 maart weg en komen een week later terug. Nogmaals het resultaat is niet het hoofddoel, wel dat we één team gemaakt hebben, dat elkaar ondersteund heeft en dat we met zijn allen dezelfde kant op willen gaan.”