WK padel senioren 2024

Nederland boekt fantastische resultaten op WK padel voor senioren!

Nederland heeft op het WK padel voor senioren in het Spaanse La Nucia fantastische resultaten geboekt! In de landenwedstrijden eindigden de Nederlandse dames als vierde, één plek beter dan bij het vorige WK padel. De heren, die zich nu nog moesten kwalificeren voor de groepsfase van het WK, eindigden als zesde. Een erg knappe prestatie, zeker omdat de heren er bij het vorige WK padel voor senioren niet eens bij waren.

Ook het toernooi van de individuele koppels kende veel Nederlands succes, met in de diverse categorieën maar liefst 2 koppels in de finale, en nog eens drie koppels in de halve finales.

Bij de dames 55+ bereikten Mirjam van Roer en Jacqueline van Wijk de finale; helaas moesten zij daarin nipt hun meerdere erkennen in een Zweeds koppel. Het had in deze categorie ook nog een volledig Nederlandse finale kunnen worden, maar Nicole Simon en Mirjam Swarte verloren helaas hun halve finale. Ze wonnen wel de strijd om het brons en werden dus derde.

Ook in de dames 35+ een derde plaats, voor Gabriella van der Willige en Dido Blonk. Stephanie Gomperts en Iris Sterkenburg eindigden in de 50+ als vierde.

Tot slot was er ook bij de heren een finaleplaats: Frank van den Heuvel en Marcel Bogaart werden tweede in de categorie 50+. Een Spaans koppel was te sterk in de finale.

Gefeliciteerd allen met deze mooie prestaties, Nederland heeft zich goed laten zien als padelland!

Binnenkort volgt nog een terugblik op het WK padel voor senioren met beide bondscoaches.