NK Padel 2020 Jesse Gerth Koen Koetsier (8)

FIP Promises Schiedam gaat voor geslaagd debuut

Nieuw in het FIP-Promises assortiment: FIP Promises Schiedam op een prachtige locatie bij Racketsport Schiedam onder de rook van Rotterdam. Zaterdag 29 en zondag 30 juni is het zover. Toernooiorganisator Cecilia Arocena is benieuwd, kijkt er naar uit en is enthousiast: “FIP Promises toernooien zijn zo belangrijk voor de ontwikkeling van padel bij de 14- en 16-jarigen.” 

Klein maar fijn 

Het toernooi is dus helemaal nieuw en moet ook nog eens opboksen tegen vergelijkbare FIP-toernooien in België en Italië. De concurrentie is dan ook groot, maar Cecilia is bij met het relatief kleine, maar fijne deelnemersveld. Naast Belgische en Nederlandse padellers in de leeftijdscategorieën 14 en 16 jaar, hebben zich jongens uit Finland en Spanje aangemeld. “We gaan werken met poultjes in plaats van dat je na een verloren partij uit het toernooi ligt.” 

Vuurdoop 

Cecilia hoopt dat FIP Promises een geslaagde vuurdoop heeft en dat het toernooi een vaste waarde wordt op de FIP-kalender. “We gaan er met zijn allen een mooi, gezellig en sportief toernooi van maken.” 
Aan de organisatie en de vrijwilligers ligt het in ieder geval niet, net als de locatie. “Racketsport heeft een hele fraaie uitstraling. Naast padel en tennis bieden ze ook pickleball aan. Ik ben blij dat we hier ons toernooi kunnen houden.”