Padeltalenten Verder Onder KNLTB Vlag

Padeltalenten verder onder KNLTB vlag

De Nederlandse padeltalenten Milou Ettekoven, Tess van Dinteren, Bram Meijer en Uriël Maarsen worden vanaf nu ondersteund door de KNLTB. De topspelers kunnen gebruik maken van de topsportfaciliteiten van de KNLTB en wedstrijden spelen onder de vlag van de KNLTB. Ook zullen ze zich inzetten als ambassadeur van de padelsport in Nederland.

De padelsport is populair en groeit hard. Vooral bij tennisverenigingen neemt het aantal padelbanen en spelers snel toe. De KNLTB zet dan ook vol in op padel. Om de groei van de sport in goede banen te leiden en om duidelijkheid te verschaffen aan de padelspelers werken de NPB en KNLTB samen aan een fusietraject tussen beide bonden. Op topsport niveau zet de KNLTB een volgende stap door de talenten van de Stichting Padeltalent nu onder zijn hoede te nemen.

Technische directeur Jacco Eltingh is blij met de komst van deze spelers: “We geven deze topspelers graag de mogelijkheid te trainen en wedstrijden te spelen met steun van de KNLTB. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid, waarmee we ze een betere kans geven op een toekomst als topsporter. We hebben veel kennis bij toptennis zitten, zowel op het fysieke, mentale en medische vlak. Van deze expertise en alle professionele faciliteiten in het NTC in Amstelveen kunnen ze gebruik maken. In combinatie met padelinhoudelijk experts rondom de spelers kunnen ze nu het maximale eruit halen. En natuurlijk zetten we deze topspelers graag in voor de promotie van de padelsport en in onze bijscholingen voor leraren.”

Henrie van Beusekom, voorzitter van Stichting Padeltalent draagt de ondersteuning van deze talenten vol vertrouwen over aan de KNLTB. “Voor ons was het altijd al duidelijk dat deze werkzaamheden bij een professionele sportbond thuishoren. De Stichting PadelTalent zal zich in de toekomst gaan richten op fundraising en ondersteuning van projecten die zich richten op de jongste padeljeugd en promotie van innovatieve oplossingen in de breedste zin van het woord gericht op de verdere uitrol en groei van de padelsport. Wij wensen iedereen veel sportief succes toe”.

Bram Meijer: “Om een goed team te vormen op de baan, is een goede samenwerking vereist. Het is daarom geweldig dat we nu ook actief kunnen samenwerken met de KNLTB om de volgende stap te zetten in de padelsport. Niet alleen om nog meer mensen te laten genieten van deze prachtige sport, maar door de samenwerking wordt het voor ons ook makkelijker om de sport op een professioneel niveau te beoefenen”. 

Zowel Bram, Uriël, Milou en Tess maken deel uit van de top 200 in de World Padel Tour. In 2020 zullen zij diverse nationale en internationale FIP en WPT toernooien spelen en meedoen aan de nationale NK’s en PadelMasters. 

De padelspelers zijn deze week actief op de padelbaan in AHOY Rotterdam tijdens het ABN AMRO WTT. Elke dag worden er clinics gegeven en demonstratiewedstrijden gespeeld in de padelkooi bij het Sports & Bites gedeelte.