Selectiedag WK

Voorbereidingen WK gestart

Afgelopen zondag werd, onder leiding van bondscoach Pjotr van Dalfsen en helaas nog zonder publiek,  de selectiedag voor de kwalificatie van het WK Padel gehouden bij Doordraaiers te Houten. 

15e WK padel

Het WK, voor de 15e keer onafgebroken elke twee jaar georganiseerd door de Internationale Padel Federatie (FIP), wordt gespeeld in Qatar, 16-21 november 2020 (onder voorbehoud van Corona). Het nationale herenteam dient zich te kwalificeren in het kwalificatie weekend, dat waarschijnlijk wordt gespeeld in Nederland (datum nog niet bekend). Het nationale damesteam heeft zich reeds geplaatst voor het WK, dankzij de zeer knappe 9e plek op het vorige WK in Paraguay. Het nationale herenteam speelde 2x eerder het WK, in 2014 in Mallorca en 2018 in Paraguay.

Selectiedag

De 19 mannen die strijden om een plekje in de WK selectie speelden gisteren duels in allerlei combinaties. Bondscoach Pjotr had ook enkele jeugdspelers uitgenodigd die vorig jaar nog speelden op het WK jeugd in Castellon, Spanje.

“Ondanks de straffe wind heb ik een uitstekend beeld gekregen van de aanwezige spelers. We willen graag weer naar het WK, internationale ervaringen opdoen is van belang voor de spelers. Daarnaast nemen we weer nieuwe kennis mee naar Nederland. Wie weet spelen we eens voor het eerst in de geschiedenis tegen Argentinië, met wereldtoppers als Sanyo Gutierrez of Fernando Belastequin", aldus Pjotr. Nederland speelde al eens tegen Spanje op het WK in Mallorca, met huidige nummer 1 van de wereld Paquito Navarro. 

In de loop van aankomende week wordt bekendgemaakt welke spelers in de selectie zitten.