KNLTB Padel comp 091022 Alyssa van Heyst Photography 53

Streep door WK Padel, toernooi verschoven naar 2021

Het WK Padel dat in november dit jaar in Qatar zou worden gespeeld, gaat vanwege corona niet door. Dat heeft de Internationale Padel Federatie (IPF) vandaag bekendgemaakt. 

Hartverscheurend

De IPF noemt het 'hartverscheurend' dat het WK naar 2021 moet worden verzet. 'Dit besluit betekent dat ons het belangrijkste evenement van IPF 2020 wordt ontnomen', zo valt te lezen in een persbericht. 'We zullen enige tijd zullen moeten wachten om de schoonheid van onze sport te laten zien en een nieuwe stap te zetten in de richting van de populariteit die padel in de hele wereld verdient.'

De padelfederatie geeft aan de ontwikkelingen op het gebied van corona voortdurend nauwgezet te volgen en hoopt het WK in de loop van volgend jaar alsnog te kunnen organiseren. De IPF benadrukt dat de gezondheid en veiligheid voorop staan bij een beslissing over het organiseren van de wereldkampioenschappen. 

Het Nederlandse herenteam dient zich via een kwalificatieweekend te plaatsen voor het WK. Dat weekend wordt waarschijnlijk in eigen land gespeeld. Wanneer dat plaatsvindt, is nog onduidelijk.

Het nationale damesteam heeft zich reeds geplaatst voor het WK, dankzij de zeer knappe 9e plek op het vorige WK in Paraguay. Het nationale herenteam speelde 2x eerder het WK, in 2014 in Mallorca en 2018 in Paraguay.