KNLTB Padel Play Offs

Triple Double Competitie voorlopig uitgesteld naar begin Mei

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Triple Double competitie voorlopig uit te stellen tot begin mei. Padelliefhebbers in Nederland kijken uit naar de competities: de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er dan ook alles aan om competitie spelen mogelijk te maken, uiteraard veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen. We hebben verschillende scenario’s bekeken. maar de start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. 

Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. We hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn, ook wedstrijden spelen. De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie met 5 speeldagen kunnen spelen en op tijd klaar zijn voor de  start van de Voorjaarscompetitie Padel (11 juni). De voorlopige speeldata voor de Triple Double Competitie vind je hier. Bij een eventuele overlap met toernooien zullen we samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken.

Op 8 maart staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Dan bekijken we de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie zullen we een besluit nemen over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei. Mocht een start begin mei door de dan geldende maatregelen toch nog niet mogelijk zijn, dan hebben we nog een week uitloop naar start in de 2e week van mei of kunnen we kiezen voor een aangepaste vorm van competitie met bijvoorbeeld minder speeldagen. Zie ook het artikel voor verdere scenario’s.

Padel in april

In tegenstelling tot veel andere sporten hebben we het hele jaar door kunnen padellen, en nog steeds. Dat is geweldig, immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Nu er geen competitie is in april, biedt dit ruimte voor het onderling spelen van wedstrijdjes en voor het verwelkomen van nieuwe leden met bijvoorbeeld proeflessen. Voor volwassenen is padel op dit moment met maximaal 2 personen op een baan mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd t/m 17 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf 3 maart geldt dit ook voor jongvolwassenen tot en met 26 jaar.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom competitie, padel en het coronavirus.