NK Padel 2020 Dunlop (6)

Triple Double Competitie voorlopig uitgesteld naar begin Mei

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Triple Double competitie voorlopig uit te stellen tot begin mei. Padelliefhebbers in Nederland kijken uit naar de competities: de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er dan ook alles aan om competitie spelen mogelijk te maken, uiteraard veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen. We hebben verschillende scenario’s bekeken. De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. 

De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen. De komende weken zijn cruciaal en zullen we een aantal beslissingen moeten nemen. Ondanks alle onzekerheden beginnen we nu aan de voorbereiding voor de competities. De werkzaamheden voor de indeling zijn dan ook gestart, alle aanvragen en inschrijvingen worden bekeken en we maken een indeling, waarbij we de reisbewegingen zoveel mogelijk proberen te beperken. Welke overwegingen en keuzes zijn er voor de start van de competitie en het aantal speeldagen? We willen alle opties open houden en mee kunnen bewegen met veranderende maatregelen. We lichten het hieronder kort toe.

Normale competitie

Nu de datum voor de Triple Double competitie is doorgeschoven naar mei is het nog mogelijk om met 5 speeldagen klaar te zijn voor de start van de voorjaarscompetitie Padel (11 juni). Verenigingen kunnen nog t/m 18 maart teams inschrijven voor de Voorjaarscompetitie.

Minder speeldagen

Kunnen officiële wedstrijden pas vanaf eind mei worden gespeeld, dan lukt het niet om alle speeldagen van de Triple Double Competitie af te ronden voor de Voorjaarscompetitie Padel. Een optie is dan om niet alle 5 speeldagen te spelen, maar slechts een gedeelte daarvan. De Voorjaarscompetitie Padel kan dan nog starten op 11 juni zoals gepland.

Planning

Op dit moment hebben we niet alle antwoorden om de beslissingen over de start van de competitie te kunnen nemen. Onze intentie is voor iedereen die graag competitie wil spelen dit mogelijk te maken binnen de geldende maatregelen. Dat vraagt geduld en flexibiliteit.

We blijven de ontwikkelingen rond het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid op de voet volgen. Uiteraard zijn we continu in gesprek met NOC*NSF, de sportbonden en ministeries in Den Haag om de versoepelingen voor de sport op de agenda te zetten, zodra de situatie dit weer toe laat.