Bram en Uriël NK 2020 2

EK-selectie voor zowel vrouwen als mannen bekend

De selecties voor de Europese kampioenschappen, die van 28 juni tot en met 4 juli in Marbella (Spanje) worden gehouden, zijn bekend.

Bondscoach van de vrouwen Ewan Watson koos voor Maaike Betz, Tess van Dinteren, Milou Ettekoven, Chayenne Ewijk, Kim van Ginkel, Marcella Koek en Steffie Weterings in zijn team.

Bij de mannen selecteerde bondscoach Pjotr van Dalfsen: Bram Meijer, Uriël Maarsen, Berend Boers, Peter Bruijsten, Robin Sietsma, Rene Lindenbergh, Giovanni Bos en Sten Richters.

In totaal doen 16 landen mee aan de 12de editie van het EK, dat sinds 2007 weer in Spanje wordt gehouden.

Tijdens het evenement wordt er op meerder fronten gestreden om de Europese titels. Want zowel voor landenteams, als dubbelkoppels staat een titel op het spel. Tevens wordt het toernooi gebruikt als kwalificatie voor de wereldkampioenschappen, die van 15 tot en met 20 november in Qatar plaatsvinden.

Het Europese kampioenschap wordt elke twee jaar gehouden. Bij de laatste editie, die in 2019 in Rome plaatsvond, sleepte de mannen van Italië de titel in eigen land in de wacht. Bij de vrouwen is Frankrijk de titelhouder.

Houd deze site en onze social mediakanalen in de gaten voor het laatste nieuws en hoe je dit evenement live kunt volgen.