Whatsapp Image 2021 07 01 At 22.17.32

Spanje domineert EK Padel; Nederland eindigt op zevende en tiende plaats

De Europese Padelkampioenschappen in Marbella zijn gewonnen door Spanje. Zowel de mannen als vrouwen van het thuisland eiste de titel op. De Nederlandse mannen werden tiende. De Oranjevrouwen strandden op plaats zeven.

In de groep met Zweden, Duitsland en Rusland werden de Nederlandse mannen derde. Het team onder leiding van Pjotr van Dalfsen wist vervolgens in het afvalschema voor plaats 9 t/m 16 de finale te bereiken. Die eindstrijd tegen Denemarken ging met 2-1 verloren. Bram Meijer en Uriël Maarsen wisten het enige punt binnen te slepen.

Het tweetal presteerde in het koppeltoernooi ook het beste. Samen schopten ze het tot de kwartfinale, waarin het Spaanse koppel Ruiz Gonzalez/Botello Cohen te sterk was.

'We hebben een leerzame week achter de rug. Helaas is het resultaat niet wat we hadden gehoopt, maar naast Nederland zijn ook de andere Europese landen zich enorm aan het ontwikkelen. We weten nu dat we nog harder moeten werken en veel in Spanje moeten spelen om serieus aan te haken bij de top van Europa én de wereld. We gaan er 121% voor!', aldus bondscoach Van Dalfsen.

Het vrouwenteam onder leiding van bondscoach Ewan Watson eindigde in de poule met Denemarken, Litouwen en Rusland bovenaan. De eerste afvalronde tegen Zweden werd vervolgens met 2-1 verloren. Tess van Dinteren en Milou Ettekoven pakten het enige punt.

In het koppeltoernooi strandden Steffie Weterings en Marcella Koek evenals het duo Ettekoven/Van Dinteren in de tweede ronde.

'We hebben een pittige week achter de rug. Met een goede loting in de poule maakten we onze geplaatste positie waar. In de kwartfinale troffen we direct een van onze concurrenten en de winst ging helaas naar Zweden. De zevende plek is niet waar we voor gingen, maar we hebben weer geleerd en we willen ons blijven verbeteren. Dat gaan we dan ook doen met het WK in Qatar in november in het vooruitzicht', sprak bondscoach Watson na afloop.

Het landentoernooi werd een prooi voor Spanje. De Spaanse mannen versloegen titelverdediger Italië en de Spaanse vrouwen pakten de Europese titel door met de vorige winnaar Frankrijk af te rekenen.