20210831 Thearrows Decathlon Copadepadel 006 6468

‘Het is de bedoeling dat mensen spectaculaire rally’s zien’

De Decathlon Copa de Padel van donderdag 2 tot en met zondag 5 september moet een waar spektakel worden. Op het Jaarbeusplein in Utrecht is een stadion voor ruim vijfhonderd toeschouwers herrezen. ‘Ik hoop dat mensen komen om de sport voor het eerst te bekijken. Want padel is echt heel gaaf om te zien. Als ik zie hoe de kooi er in het stadion uitziet dan kan het niet anders dan dat toeschouwers enthousiast worden. Het is echt een evenement anno deze tijd.’

Aan het woord is initiatiefnemer Geert-Jan van Dijken. De Utrechter is al langer actief in de tennis- en padelwereld en zag een droom uitkomen.

‘Ik wilde heel graag een publieksevenement opzetten in Utrecht. Door met mensen hierover te praten werd het plan steeds groter en vielen de puzzelstukjes in elkaar. En nu gaan we gewoon echt padellen in een stadion op het Jaarbeursplein, haha.’

Van Dijken heeft ervaring in het organiseren van meerdaagse evenementen. Hij was onder andere ook betrokken bij het tennisevenement Melkhuisje Masters in Hilversum.

‘Twee jaar geleden zijn we met de gemeente gaan praten en die waren ook heel enthousiast en toen is het balletje gaan rollen. Dat het zo groot is als nu had ik toen ook niet verwacht. Het is zo leuk dat we deze sport in samenwerking met de KNLTB voor het eerst aan het grote publiek kunnen laten zien. Het is helemaal nieuw. Die uitdaging is fantastisch en groot.’

Het stadion is ingedeeld in boxen van zes en tien personen. Deze opstelling is corona proof en moet zorgen voor een festival sfeer in een relaxte omgeving. Toeschouwers kopen tickets voor een middag- of avondsessie en krijgen dan een vrouwendubbel, mannendubbel en een demonstratie wedstrijd voorgeschoteld.

‘We proberen altijd een Nederlands duo tegen een buitenlands koppel in het stadion te plannen. De overige tijd wordt ingevuld door een demonstratiewedstrijd met bekende sporters of persoonlijkheden. Het kan dus zijn dat Wesley Sneijder of Kiki Bertens op de baan staat. Of dat de nummers 1 en 2 van Nederland een show wedstrijd spelen. Het is de bedoeling dat mensen spectaculaire rally’s zien.’

Niet alleen voor de toeschouwers zal het een feest worden, maar zeker ook voor de spelers. Er komen topspelers uit heel de wereld zoals de Mexicaan Pablo Acevedo en Alejandro Caton, Alvaro Lopez Luque, Alvaro Delgado Sanchez, Lorena Alonso de Lera en Nela Brito uit Spanje. Maar ook de Nederlandse toppers Bram Meijer, Uriël Maarsen, Maaike Betz, Milou Ettekoven en Tess van Dinteren komen in actie. Zij spelen niet elke week in een vol stadion.

‘We hebben geluk dat er goed weer wordt voorspeld. We willen namelijk een Spaans sfeertje creëren met muziek en feest, waardoor alle spelers in het stadion willen spelen. Vanaf de halve finales op zondag zijn sowieso alle wedstrijden in het grote stadion. Voor de spelers is het ook gaaf om in deze ambiance te spelen en de sport op deze manier te promoten.’

Omdat de animo groot is heeft de organisatie een extra sessie op donderdagavond toegevoegd. De vrijdag-, zaterdag en zondagavond zijn bijna uitverkocht. Ook in de middag zijn nog enkele tickets beschikbaar.

‘Als je nog geen kaartje hebt dan ga je natuurlijk eerst naar Decathloncopadepadel.nl voor een kaartje. Maar mocht je het online willen bekijken dan kun je op deze website ook via een livestream alles volgen’, besluit de enthousiaste toernooidirecteur Van Dijken.