Bram en Uriël NK 2020 1

Meijer en Maarsen grijpen net naast hoofdprijs in Alkmaar

Het is Bram Meijer en Uriël Maarsen niet gelukt om het FIP Rise-toernooi in Alkmaar op hun naam te schrijven. In de finale waren Adrián Corona Roldan en Manuel Prado Prego in twee spannende sets net iets sterker: 7-6 7-5.

In de kwartfinale versloeg het als vijfde geplaatste Nederlandse duo knap het als eerste geplaatste team Abdulaziz Alkuwari en Adrian Blanco Antelo. Zonder setverlies bereikten Meijer en Maarsen de eindstrijd.

Onder typisch Noord-Hollandse luchten met af en toe veel wind, regen en zonnestralen maakten ze het Corona Roldan en Prado Prego, die beiden in de top200 van de wereld bivakkeren knap lastig. Toch was het als tweede geplaatste Spaanse koppel op de belangrijke punten te taai.

Vrouwen
Het vrouwentoernooi kende een zo sterk mogelijke finale. Eerste reekshoofden Ángela Caro en Nuria Rodriquez namen het op tegen de nummers twee van de plaatsingslijst Noa Canovas Paredes en Marina Guinart Espana.

Het werd uiteindelijk een 6-3 7-5 overwinning voor Canovas Paredes en Guinart Espana, die in de halve finale ook wisten af te rekenen met Chayenne Ewijk en Justine Pysson.

Alle uitslagen van de Brouwer Alkmaar Open vind je hier.

Het volgende FIP Rise-toernooi in Nederland is het Decathlon Copa de Padel 2021, dat donderdag in Utrecht begint.