NK Padel 2020 Marc Besten (8)

Tennis- en padelcompetitie en het coronavirus

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en ook in Nederland gelden nog maatregelen om de verspreiding van het virus te beperken. De KNLTB volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt zich aan de adviezen en richtlijnen van de overheid. Met de huidige maatregelen is het mogelijk om de KNLTB Competitie 2021 voor tennis en padel te starten in september. En dat is fijn, want meer dan 27.000 teams staan te popelen om te beginnen.

De huidige coronamaatregelen gelden t/m 24 september. Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel en geldt een toegangsbewijs in horeca. Meer informatie hierover volgt later.

Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt: verenigingen, spelers, vrijwilligers en toeschouwers. De KNLTB vraagt iedereen de richtlijnen goed in acht te nemen zodat we op een veilige en verantwoorde manier competitie kunnen spelen. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

Coronaregels tijdens de KNLTB competitie

We zetten de belangrijkste maatregelen met het oog op de competitie nog even op een rij.

Basisregels

We roepen iedereen op om zich te houden aan onderstaande basisregels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Houdt 1,5 m afstand van anderen
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
  • Schud geen handen

1,5 meter afstand

Tijdens het sporten hoeven spelers geen 1,5 meter afstand te houden. Vooraf, tijdens het wisselen van baan en na afloop van de wedstrijd dienen spelers direct weer de afstandsregels te hanteren. Dat geldt ook rondom de baan, in de kleedkamer, op het terras en in het clubhuis.

De afstandsregels zijn:

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar

Publiek

Toeschouwers zijn welkom op het park, voor hen geldt een vaste zit- of staanplaats op 1.5 meter afstand. Een gezondheidscheck en contactgegevens registreren is verplicht. Check op jouw vereniging hoe dit geregeld is.

Clubhuis/bar

Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht. Check op jouw vereniging hoe dit geregeld is.

Kleedkamers

Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt. Uiteraard wel met inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand.

Positieve test
In principe worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Het team kan in overleg met de VCL een vervanger regelen. De overige spelers moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten blijven houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de KNLTB over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Meestgestelde vragen

De meestgestelde vragen en antwoorden over de competitie en het coronavirus vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op! Gaat je vraag over competitie gerelateerde zaken, mail dan naar wedstrijdtennis@knltb.nl. Heb je een andere vraag? Stuur een e-mail naar ledenservice@knltb.nl. Verenigingsfunctionarissen kunnen ook altijd contact opnemen met hun Accountmanager.