20210903 Thearrows Copadepadel 104 9052

Eerste editie Decathlon Copa de Padel daverend succes

Tijdens de Decathlon Copa de Padel heeft Nederland in een fabelachtige ambiance kennis gemaakt met padel op internationaal niveau. Ruim 4000 toeschouwers hebben deze week genoten van spectaculaire rally’s, tricky shots en een geweldige ambiance. Op het Jaarbeursplein in Utrecht werd in de sfeervolle Spaanse padelarena gestreden om de Decathlon Copa de Padel.

Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. Met de stijgende populariteit van de sport, kon een meerdaags padelevenement niet uitblijven. In het speciale (coronaproof) King of the Court stadion op het Jaarbeursplein waren vier dagen lang internationale padelwedstrijden te zien in een festivalsfeer. Ook Kiki Bertens, Vincenzo en Wesley Sneijder kwamen in actie in demo-wedstrijden en vermaakten het publiek. Voor bezoekers was het event een hele belevenis. Vanuit hun eigen skybox konden ze de wedstrijden volgen met vrienden, een padelteam of collega’s. Food & drinks werden na bestelling geheel coronaproof bezorgd in de box.

Toernooi directeur Geert Jan van Dijken kijkt tevreden terug op hét padelevenement van Nederland: “We hebben 4 dagen padelfeest gehad, een prachtige promotie voor de sport. Ik hoop dat veel mensen door ons event de padelbaan opgaan.”

Het officiële toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de Spaanse Loreno Alonso de Lera en Nela Brita Azcona, zij mochten bij de dames de ‘Copa’ omhoog houden. Ze versloegen de Nederlanders Steffie Weterings en Marcella Koek. Bij de heren strandden Nederlandse topspelers Bram Meijer en Uriel Maarsen in de halve finale. De jonge Alvaro López Luque en Alvaro Delgado Sanchez waren in een zinderende finale te sterk voor Alberto Molina Dominiguez en Adrián Martinez Galindo.

Decathlon Copa de Padel werd mogelijk gemaakt door: Decathlon, KNLTB, Gemeente Utrecht en On The Move Sportvrienden.