ZUITNL bal in hand

FIP Promises karavaan dendert door en stopt bij Eindhoven

De karavaan van FIP Promises komt voor het eerst naar Eindhoven. Zaterdag is het padelshowtime op de padelbanen van Padelacademie Van Duren in Son, gelegen nabij Eindhoven.

Toernooidirecteur Cecilia Arocena heeft er zin in. “Dit jeugdtoernooi biedt jong padeltalent zoveel kansen. Ik zou zeggen: kom langs en zie hoe jonge talenten uit verschillende landen deze mooie en leuke sport beoefenen. Iedereen is welkom."

Mooie nieuwe locatie

Cecilia, die eerder het jeugdpadeltoernooi FIP Promises bij ZTC Shot in Zeist organiseerde, is druk bezig de padelpuntjes op de i te zetten. “Het is goed dat we nu ook zo’n jeugdtoernooi in het zuiden van het land hebben. En dat op deze mooie nieuwe locatie. Ik ben blij dat er niet alleen spelers uit Nederland komen, maar ook uit Italië en België."
“En ik ben ook blij om dit toernooi samen met de Van Duren Academy te kunnen organiseren. Zij helpen ons door toppadelfaciliteiten aan te bieden. En geweldige deals zoals goede hotels, passend vervoer en smakelijke lunches en diners voor iedereen.”

Padeelspeelster op toernooiposter

De FIP Promises Eindhoven is voor getalenteerde padeljongens en -meisjes. Er wordt gespeeld in de categorieën 16 en 18 jaar. “Eigenlijk weet ik niet zo goed waarom er minder meiden dan jongens padellen. Padel is in ieder geval erg populair onder jongeren. Ik wou dat er juist meer meisjes meededen. We doen er in ieder geval alles aan. Als je kijkt naar de promotie van de padelsport, hebben we een vrouwelijke padelspeelster op onze toernooiposter. Volgens mij is dat de eerste keer", zegt Cecilia enthousiast.

Samen met het team

Dat enthousiasme heeft ze ook als ze padeltoernooien organiseert, want Cecilia heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring. Ze lacht. “Ja, ik hou echt van de padelsport. Daarnaast spreek ik verschillende talen en heb ik de nodige connecties. Het gaat om de juiste instelling, geduld en flexibiliteit. Zo komen ze bij mij. Maar weet je? Het gaat niet om mij. Ik doe het samen met mijn team, de juiste sponsors en iedereen die verder meehelpt.”

Genieten van toernooi

Wanneer is ze tevreden als het toernooi klaar is? “Wat ik het belangrijkste vind van FIP Promises Eindhoven, is dat de padeljeugd de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Daar kijk ik het meest naar uit. Dat geeft padel een boost en dat kan dankzij dit toernooi. Hoe mooi is dat?”

“We willen jongeren écht enthousiast maken voor padel en andere kinderen inspireren om ook aan dit soort toernooien deel te nemen”, zo vertelt ze vrolijk verder. “En natuurlijk hopen we dat veel mensen de weg naar Padelacademie Van Duren in Son weten te vinden. Zodat ze zaterdag volop kunnen genieten van de padelsport, want dan is er echt de hele dag toppadel. Want als iedereen geniet van het toernooi, dan geniet ik daar ook van.”

Meer informatie: https://www.padelfip.com/fip-promises-eindhoven/