Groepsfoto Nederlands team WK kwalificatie Padel 2022

“We kunnen als team iedere situatie aan tijdens het WK”

Van 31 oktober tot en met 5 november is in Dubai het WK padel. Nederland is daar aanwezig met zowel een dames- als een herenteam. Met beide bondscoaches kijken we vooruit op het WK. In dit artikel: Diego Mieres, bondscoach heren.

Het Nederlands herenpadelteam is goed voorbereid om naar het WK padel te gaan. "We zijn er klaar voor", zei bondscoach Diego Mieres.

Het herenteam kwalificeerde zich begin oktober via het Europese kwalificatietoernooi in Derby. Een plaats in de halve finale was voldoende om mee te doen aan het WK. Mieres kijkt er tevreden op terug.
“We hadden een beetje geluk met de loting, want sterke padellanden als Zweden en Portugal zaten in een andere poule. Toch hebben we het goed gedaan.”

Veel vertrouwen

“We versloegen Finland in de kwartfinales, waar we in het verleden van verloren”, vervolgt Diego. “De belangrijkste wedstrijd was de halve finale tegen Duitsland, die we ook wonnen. Een zwaar duel tegen een sterke tegenstander. Winnen gaf ons veel vertrouwen.”

Dat vertrouwen heeft volgens de padelbondscoach van de mannen twee kanten. De kracht van de selectie en de uiteindelijk eindrangschikking op het WK. Bram Meijer, Uriël Maarsen, Sten Richters, Robin Sietsma, René Lindenbergh, Bart van Opstal, Werner Lootsma en Menno Nolten zijn dezelfde acht padellers, die nu zijn geselecteerd voor de World Cup in Dubai en er ook in Derby bij waren.

Iedereen nodig

“Daar bestond geen twijfel over. Het was alleen nodig om drie vaste koppels en een reservekoppel aan te wijzen, omdat we met zes padelspelers spelen. Maar iedereen in het team is belangrijk en we hebben dan ook iedereen nodig op dit WK."

Diego is erg trots op zijn selectie. “De spelers hebben recent de nodige internationale ervaring opgedaan, onder meer door het spelen van FIP-, WPT- en ATP-toernooien. De combinatie van hun houding en ervaring, maar ook hoe ze mentaal en fysiek zijn, maakt dat we elke situatie op het WK padel aankunnen.”

Natuurlijk is dat reëel

The good vibe moet ook zijn vruchten afwerpen als het gaat om padelsucces in Dubai. “Wanneer ben ik tevreden? Als we bij de beste acht landen eindigen, want dan zijn we automatisch gekwalificeerd voor het volgende WK. Natuurlijk is dat reëel. Spanje, Argentinië, Brazilië, Portugal, Frankrijk en Italië zijn favoriet. Maar we kunnen echt strijden om de plaatsen daaronder.”