WhatsApp Image 2022 10 10 at 8.06.04 AM

Winst en verlies lagen dicht bij elkaar op het Europees Jeugdkampioenschap

Van 10 tot en met 16 oktober waren in Valencia de Europese Jeugdkampioenschappen padel. Nederland heeft zich daar goed getoond: de meisjes eindigden als vijfde, de jongens als zesde. We kijken terug op het toernooi met Ewan Watson, bondscoach van de jeugd.

"Het was een mooi, intense week" vertelt Ewan. "Het waren lange dagen, met naast een teamevent ook een koppeltoernooi. Wel mooi om te zien hoe het fantastische park in Valencia helemaal vol was met jeugdspelers".

"We zitten er echt tegenaan"

De Nederlandse teams hebben zich dus goed getoond, met een vijfde plek voor de meisjes en een zesde plek voor de jongens. Ewan kijkt dan ook redelijk tevreden terug. "We zitten er echt tegenaan, tegen de top. Winst en verlies lagen dicht bij elkaar. De jongens verliezen echt nipt van Italië, terwijl de meisjes in de poulefase wonnen van latere finalist Zweden. Waarom zouden wij dan niet de finale kunnen halen? Als we in de breedte nog wat sterker worden kunnen we 1 a 2 plekken hoger eindigen op zo'n jeugd EK".

Aan de sfeer in het team lag het niet: "De sfeer in het team was echt heel goed, de jongens moedigden de meisjes ook fanatiek aan en er was veel support. Een mooie week om op voort te bouwen!"

Alle uitslagen nog een terugkijken? Kijk op https://www.padelfip.com/juniors-european-padel-championship-2022/