WPC22 Alyssa van Heyst Fotografie 721

De WK terugblik van Diego Mieres: “Als coach mag je eigenlijk nooit helemaal tevreden zijn”

Het WK padel zit erop voor de Oranje mannen. Eind oktober tot afgelopen zaterdag was Nederland actief in Dubai. De heren werden uiteindelijk dertiende. Bondscoach Diego Mieres is een trots en ook een reëel man.

Oranje reisde op 27 oktober af naar Dubai voor het WK padel dat duurde van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november. Bram Meijer, Uriël Maarsen, Sten Richters, Robin Sietsma, René Lindenbergh, Bart van Opstal, Werner Lootsma en Menno Nolten vormden het Nederlandse team.

Doelstelling bijstellen

“Voor het toernooi wilden we voor de plekken 8, 9 of 10 gaan. Als je bij de beste 9 eindigt, ben je namelijk automatisch geplaatst voor het volgende WK padel. Alleen toen we de poule-indeling zagen, wisten we dat we onze doelstelling meteen bij moesten stellen”, aldus Diego.

Het herenteam kwalificeerde zich begin oktober via het Europese kwalificatietoernooi. Een plaats in de halve finale was voldoende om mee te doen aan het WK. “We hadden een beetje geluk met de loting, want sterke padellanden als Zweden en Portugal zaten in een andere poule”, zei Diego toen. Hoe totaal anders was dat op het WK.

Indruk maken

“Een groep met Italië, België en Argentinië was in mijn ogen de allerzwaarste poule die we konden treffen. België is verder dan wij en werd uiteindelijk knap zesde, Italië is ook een sterk land. Tegen hen speelden we goed, alleen verloren we uiteindelijk met 2-1. En dan Argentinië… Zij speelden geweldig padel. Echt amazing en ze zijn niet voor niets de nieuwe wereldkampioen geworden.”
In die wedstrijd maakten René Lindenbergh en Menno Nolten indruk tegen het topduo Belasteguin/Tello. Toch de nummers 7 en 12 van de wereld. Ze verloren hun wedstrijd uiteindelijk met 2-6 en 5-7. “Maar we waren er dichtbij”, voegt Diego trots toe.

Omdat Nederland laatste in de poule werd, moest het strijden om de plekken 13 tot en met 17. Er werd vervolgens overtuigend gewonnen van gastland Qatar, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en in het laatste duel tegen Groot-Brittannië. Uiteindelijk eindigde Oranje dus als dertiende op het WK padel.
Is Mieres eigenlijk tevreden? “Als coach mag je eigenlijk nooit helemaal tevreden zijn, maar we moeten niet vergeten dat als we een gemakkelijker groep hadden gehad, we mee hadden kunnen doen om de plekken 9 tot en met 12.”

Blij en trots

“We hebben écht goede padelwedstrijden gespeeld en laten zien dat we vooruitgang hebben geboekt. En ook dat we professioneler zijn geworden. Zowel in ons spel als gedrag. We kregen dan ook de nodige complimenten. Daar ben ik als coach blij mee en zeker ook trots op.”