Bram

Bram Meijer heeft druk nodig om titel te verdedigen

Op dit moment is het EY NK Padel 2023 bezig in Zwolle; aankomend weekend, 25 en 26 maart, zijn de finales. Een paar weken voor het NK spraken wij met de grote favorieten van het reguliere NK bij de heren: Sten Richters en Bram Meijer. Sten en Bram zijn ook padelambassadeurs van de KNLTB. Vandaag het interview met Bram; lees hier het interview met Sten terug.

“Het NK is een mooi meetmoment waar we precies staan”

Bram Meijer zet net een voet op vaderlandse bodem als dit vraaggesprek plaatsvindt. Terug van een intensieve periode in Spanje, waarin hij veel trainde en toernooien speelde met zijn huidige padelpartner Sten Richters en met Menno Nolten. Nu wacht het EY NK Padel in Zwolle, dat Bram maar liefst vijf keer achter elkaar wist te winnen. “Tuurlijk blijft een NK speciaal. We worden gezien als favoriet, dat vind ik wel lekker. Ik heb die druk gewoon nodig.”

Eerst maar even terug naar Spanje. Waarom is trainen in dat toppadelland zo waardevol? “Het heeft alles te maken met het verschil in niveau. Het ritme, de snelheid en intensiteit liggen daar veel hoger. Een hoger niveau bereik je door je te laten omringen door spelers die beter zijn dan jij. Dat is essentieel en daar word ik op mijn beurt weer beter van.”
“Ook in Nederland kunnen wij naar een hoger niveau, daar ben ik 100 procent van overtuigd. Alleen dat kost tijd, écht veel tijd. Maar het kan wel. Als je het vergelijkt met Spanje, dan zijn we op het gebied van fysieke trainingen, verantwoorde voeding en coaching bijvoorbeeld weer veel verder.”

Pionieren

Het is een mooi bruggetje naar zijn bloeiende padelschool Bramos Padel Academy op diverse locaties in Oost-Nederland. Zo geven Bram en zijn team inmiddels aan tien clubs padelles, zorgt Stan Tiehuis voor de operationele zaken van Bramos en ontvouwt Meijer in april zijn toekomstplannen met zijn padelschool.
“Toen ik samen met Uriël (Maarsen) toppadel begon te spelen, moesten wij echt pionieren. Er was nog heel weinig tot niets. Inmiddels weet ik wat een speler nodig heeft op bijvoorbeeld het gebied van coaching. Dat wil ik die jonge padeltalenten meegeven.”

“Mijn doel met Bramos Padel Academy is het ontzorgen van de padeltalenten richting de toekomst Daarom ben ik ook volop bezig met de doorontwikkeling van trainers, waarbij kwaliteit en professionaliteit voorop staan. Ook zetten we in om een centrale padelomgeving te creëren waar padeltalenten en topsporters elke dag kunnen trainen onder leiding van deskundige trainers. En dat op een hoog niveau.”

Unieke winnaarsmentaliteit

Inmiddels mag Bram zich al vijf jaar achter elkaar Nederlands kampioen worden. Als titelverdediger treedt hij dit jaar in Zwolle aan met Sten Richters. “De eerste titel was met Peter Bruijsten, de laatste vier keer met Uriël, nu dus met Sten. Hij is snel, atletisch en ik ben meer de tacticus en iemand die de lijnen uitzet. We vullen elkaar prima aan. Wat wij hebben aan energie en winnaarsmentaliteit door echt voor elk punt te gaan, is denk ik wel uniek. We worden gezien als favoriet, dat vind ik wel lekker. Ik heb die druk gewoon nodig. Het NK is een mooi meetmoment waar we nu staan.”

Hetzelfde doel

“Ik heb dan weliswaar vijf keer gewonnen, ik moet wel alert blijven”, vervolgt Bram. “Als topsportpadellers leggen wij de lat hoger, maar daaronder gebeurt dat ook. Ik merk echt dat het speelniveau en de weerstand elke keer weer omhooggaan. En dat is doel streven we uiteindelijk met zijn allen na. Namelijk groei en ontwikkeling van padel in de basis en in de breedte, zodat de toppadellers zich uiteindelijk kunnen meten met de wereldtop."