Padel toernooipas

Padeltoernooi spelen? Zo doe je dat!

Je bent lekker bezig met padel en staat ze goed te raken. Een keer, twee keer en misschien nog wel vaker in de week. Met vrienden, familie of collega’s. Maar je wilt ook weleens een padeltoernooi spelen. Alleen, hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Ingmar Remmerswaal, KNLTB-medewerker padel legt het allemaal uit.

"Om te beginnen ga je naar mijnknltb.nl en klik je op toernooien. Er zijn filters op sterkte – de padelrating is te vergelijken met die bij tennis – afstand en uiteraard data. Er zijn verschillende formats, zoals een weekend- of weektoernooien en ook gezelligheidstoernooien, denk daarbij aan bijvoorbeeld clubkampioenschappen. Vervolgens kies je jouw toernooi en werk je op de betreffende webpagina het inschrijfproces verder af.”

Welk toernooi dan ook

Dat is hoe het werkt als je lid bent van een tennis- en of padelvereniging. “Ben je dat niet, dan kun je voor 25 euro per jaar een toernooipas kopen bij de KNLTB. Je vult je gegevens in en krijgt dan van ons een bondsnummer, waarmee je je vervolgens kunt inschrijven voor welk toernooi dan ook”, legt Ingmar uit.

De keuze is reuze als het gaat om padeltoernooien. Nederland kent er verdeeld over het land alleen al in de zomerperiode zo’n 400. Dan heb je het over april tot en met oktober. In de winter groeit het aanbod ook, dus eigenlijk kun je het hele jaar deelnemen aan allerlei padeltoernooien. “Wel stimuleren we als KNLTB de verenigingen om ook toernooien voor de jeugd te organiseren.”

Iedereen kan meedoen

Zelfs zonder wedstrijdervaring, dus ook spelers met een speelsterkte 7,8 of 9, kunnen deelnemen aan een padeltoernooi.  “Eigenlijk kan iedereen meedoen. Dames, heren, jong en oud. En als dame kun je ook met een heer inschrijven en meedoen in de gemengd dubbel (GD) of genderneutrale dubbel (D).”