Padel Sloterdijk Henk Koster 2020 (20)

Van recreanten tot toppadellers; FIP Rise Hoorn is er klaar voor!

“Eigenlijk kun je er steeds meer van genieten”, aldus toernooidirecteur Jalmar Fasten. Samen met zeven vrienden tekent hij voor de derde maal voor de organisatie van het FIP Hoorn toernooi van 3 tot en met 9 juli. Onderverdeeld in een nationaal en internationaal toernooi.

Eigenlijk heet het toernooi de Padelkings Open. Dat is nog steeds zo. Wel is FIP Star Hoorn dit jaar FIP Rise geworden. Die status had het in 2021 ook, toen het toernooi voor het eerst werd gehouden. “Dat we nu weer Rise zijn heeft te maken met het prijzengeld. Om de status Star te houden, zouden we dat moeten verdubbelen. Nationaal zijn we wel van P100 naar P250 gegaan. Dat betekent een upgrade met spelers met een hogere rating.”

Hand in hand

Verder verandert er eigenlijk niets aan het toernooi dat deze week en weekend wordt gespeeld in het Sportcentrum Hoorn. Toppadel en de breedtesport gaan hand in hand als het ware. FIP Rise is voor de topspelers van Nederland en de internationale subtop. P250 en de overige categorieën zijn voor alle overige padellers. Dankzij een flink aantal sponsors, krijgt het toernooi ook weer een aansprekend side programma.

 “De P250 begon maandag al, de kwalificatie voor het hoofdtoernooi is donderdag. Dat start vrijdag. Zaterdag volgen dan de tweede ronde en de kwartfinale. De halve finale en finale zijn zondag. Maar wat ik al zei, de breedtesport vinden wij ook belangrijk. Padel groeit en groeit en het niveau gaat ook steeds meer omhoog. Dat het hoogste niveau veel aandacht krijgt is prima, maar we willen er ook juist zijn voor de padeller die het gewoon leuk vindt om een toernooitje te spelen of die net begonnen is.”

Veel plezier

Met inmiddels bijna 150 inschrijvingen, waaronder een flink aantal buitenlandse padelspelers en -speelsters kijkt Jalmar met veel plezier uit naar de start van de Padelkings Open. “We doen dit nu voor het derde jaar. Eigenlijk wordt het iedere keer een beetje gemakkelijker, omdat je nu een compleet draaiboek hebt. Dat betekent dat je er als organisatie steeds meer van kan genieten en dat je heel af toe zelfs een beetje kunt relaxen.”

Voor meer informatie: www.padelkingsopen.nl.