NK Padel 2020 Marc Besten (7)

Goed of fout? Welke slag kan jij nog verbeteren?

Het lijkt simpel, je racket vasthouden, maar heb jij hem op de juiste manier vast? Of je service, zo moeilijk is het misschien niet, maar door twee stappen te combineren kom je nog beter uit bij het net. Wanneer je dan aan het net staat sla je het liefst een goede forehandvolley, racket naar achter en slaan, maar moet je racket wel helemaal naar achter? Bekijk snel de uitleg hieronder en verbeter jouw spel!

De racketgreep

Denk jij weleens na hoe je je racket vast hebt in een wedstrijd? Of pak je je racket en verander je niet meer van greep gedurende de wedstrijd? Wanneer je je racket goed vast pakt kun je veel meer dan je denkt. Benieuwd hoe je je racket vast moet houden? Nikander Damianos legt het uit!

De service 

Je service slaan en erna snel naar het net lopen. Probeer de volgende keer deze twee bewegingen te combineren om zo nog sneller bij het net uit te komen en je positie aan het net te behouden. Kijk hieronder de video om te zien hoe je deze twee stappen gemakkelijk combineert. 

Forehand volley 

Met je racket ver naar achteren, om zo voor je gevoel een harde bal terug te kunnen slaan. Wist je dat dit niet nodig is? Je racket moet zelfs in zicht zijn wanneer je je forehand volley slaat. Door een kleine aanpassing in je houding is dit makkelijk te veranderen. Benieuwd hoe? Kijk snel naar de uitleg van Nikander Damianos