EY NK Padel 250323Alyssa van Heyst Fotografie 30

FIP Promises toernooi Venray wil als debutant blijvertje worden

Toppadelwedstrijden voor de jeugd, veel gezelligheid op en rond de banen en een vast plekje op de FIP-toernooikalender. Dat is wat toernooidirecteur Twan Lensen hoopt aan de vooravond van het allereerste FIP Promises toernooi in Venray. Dit weekend is het zover. Toppadel in het Limburgse land.

“Gelukkig hoeven we geen rekening te houden met het weer, want we spelen binnen. In dit geval op de vijf padelbanen van het Padel Centrum Noord-Limburg in Venray. Het mooie en daar zijn we echt heel blij mee, is dat we twee officiële WPT-banen overgenomen hebben van Amsterdam. En we hebben naast vijf indoor padelbanen ook een single padelbaan. Je verwacht het misschien niet, maar die baan is dus zo’n beetje de hele dag bezet”, aldus Twan.

Stiekem hoop op meer

Bij het FIP Promises toernooi komen zowel padeltoppers bij de jongens als meisjes in actie, in de drie bekende leeftijdscategorieën: onder 14, onder 16 en onder 18 jaar. “We zien vooral veel inschrijvingen bij de jongens tot 14 jaar. Daar hebben we een heel mooi schema voor kunnen maken. Bij de andere onderdelen, had ik stiekem toch op wat meer deelnemers gerekend en werken we de wedstrijden af in poules. We zitten op 60 padellers. Een aantal komt uit Spanje en Chili, maar de meesten zijn afkomstig uit Nederland en België.”

Gestript

Voor Twan is het allemaal nieuw, al heeft hij meer dan 30 jaar tenniservaring met de jeugdranglijstoernooien. Hoe kwam het zo tot de organisatie van dit padeltoernooi? “We zijn supertrots op ons padelcentrum. Het was een oude indoor tennishal uit 1974, die is helemaal gestript. Van vier hardcourt tennisbanen zijn we naar acht pickleball- en zes padelbanen gegaan. Daarnaast hebben we een hypermoderne sportsbar en keuken.”

Compliment

“Die trots willen ook meer uitstralen en daar horen bepaalde toernooien bij. Zo kwamen we tot FIP Promises toernooi in Venray. Eerst hadden we een andere datum op het oog, maar dan kon de Nederlandse selectie niet. Daarin zijn we samen opgetrokken met de KNLTB. Patrick Kemps heeft ons begeleid en dat is wat mij betreft een compliment waard. Ook zijn we erg blij met de ervaring van head referee Cecilia Arocena. Zij heeft al veel FIP-toernooien georganiseerd. Wel vind ik het jammer dat de communicatie met de FIP best wel moeizaam verloopt”, erkent Twan.

Jeugdjournaal

Hoe dan ook. Hij en zijn team kijken uit naar komend padelweekend. “We hebben het padelcentrum heel mooi aangekleed, regionaal is er veel ruchtbaarheid aangegeven en we hebben zelfs het Jeugdjournaal benaderd. Ik hoop dat het toernooi goed verloopt voor iedereen en dat we daarna een vaste waarde op de toernooikalender worden én blijven.”

Meer informatie? Ga naar www.padelfip.com/events/fip-promises-venray