EY NK Padel 250323Alyssa van Heyst Fotografie 30

Genieten met een zachte g op FIP Promises toernooi Venray

Toernooidirecteur Twan Lensen van FIP Promises toernooi in Venray heeft de aanvraag voor volgend jaar alweer de deur uitgedaan. En dat doe je natuurlijk niet zomaar. De eerste keer afgelopen weekend is meer dan goed bevallen. “Ik ben zeer positief verrast door het niveau. Echt geweldig!”

Veel steun

Eigenlijk zijn alle wensen van Lensen min of meer uitgekomen. Hij hoopte op toppadelwedstrijden voor de jeugd, veel gezelligheid op en rond de banen en een vast plekje op de FIP-toernooikalender. “Voor mij was het de eerste keer en ik heb veel steun gehad van Cecilia Arocena, met al haar ervaring met het organiseren van padeltoernooien, en van de KNLTB. Echt heel fijn, dat ze ons en mij als beginnend organisator zo goed geholpen hebben.”

En wat natuurlijk ook meewerkte, was de puike accommodatie, met onder ander twee WPT-banen. “Het grote voordeel van indoor, is dat je volgens planning je toernooi kan afwerken. Cecilia zorgde dat iedereen op tijd op de juiste baan stond, ik noteerde de uitslagen. Meer is het eigenlijk niet. Ook hadden we tribunes geplaatst, die helemaal vol zaten.”

Op en top

“Daarnaast hebben we een fantastische horeca, waar je snel wat lekkers kunt krijgen en niet te vergeten de sportsbar, waar we op de schermen toppadel lieten zien. Ook een probleempje met de ballen, konden we snel oplossen. Kortom, ik heb op en top genoten”, aldus Twan. “En als je het goed organiseert aan de voorkant, hoef je tijdens het toernooi niet heel veel bij te sturen.”

Die positieve vibe, hoopt de organisatie mee te nemen naar editie 2024. Want als het aan Twan en zijn team ligt, komt die er. “De uitnodiging is al verstuurd naar de FIP. We zetten in op het weekend waarin zowel Noord als Zuid herfstvakantie hebben. Dan praat je over 25 tot en met 27 oktober. En het mooie is, dat België dan ook vrij heeft. Hebben we meteen de twee landen met de meeste deelnemers te pakken. Dan komen we in het rijtje met Acapulco en Rome. En dan staat Venray ertussen. Hoe mooi is dat?”