HK200906 0055

Jij gaat toch ook weer level up? Nu niveaus 4, 5 en 6

Als niveau 6 kun je een makkelijk aankomende bal opbouwend en scorend terugspelen. Ook gebruik je bewust de lob om de netpositie te veroveren. 

Hoe word je dan niveau 5? Afwisseling is daar het toverwoord! Een niveau 5 wisselt de lob en de chiquita af om de netpositie over te nemen, en speelt de bal ook met verschillende snelheden.

Niveau 5

Als niveau 5 sla je je volleys vooral met slice, om zo de bal laag te houden. Ook kan een niveau 5 makkelijk vanuit de draai een bal die via de glaswand komt terugslaan, en een niveau rent bij een smash van de tegenstander al naar voren om de smash terug te kunnen slaan.

Wil je naar niveau 4? Dan is het belangrijk om je medespeler te coachen bij een lob over hem of haar heen. Communiceer of de tegenstanders allebei aan het net staan of niet, zodat je medespeler weet wat voor bal hij of zij moet slaan.

Niveau 4

Als niveau 4 kun je op een hoog aankomende bal een vibora of bandeja slaan om de netpositie te behouden. Ook wint de niveau 4 punten door steeds naar dezelfde speler terug te spelen en de zwakheden van die speler te benutten.

Nu je eindelijk op een beetje niveau kunt padellen, wil je natuurlijk meer! Volgende maand behandelen we de levels 1, 2 en 3!