Pablo Moreno Bondscoach Heren Padel (1)

Pablo Moreno wordt nieuwe Bondscoach Heren Padel

De Spanjaard Pablo Moreno wordt vanaf 1 maart de nieuwe bondscoach Heren Padel. Moreno is een ervaren trainer en coach met internationale ervaring en werkt al een aantal jaren in Nederland. Hij vormt samen met Uriël Maarsen en Milou Ettekoven het coachingsteam van de KNLTB voor padel.

Pablo Moreno is al sinds 2006 actief als padelcoach. De afgelopen jaren heeft hij als trainer en coach van spelers op verschillende niveaus in zowel Spanje als Nederland successen behaald. Moreno woont nu 4 jaar in Nederland en is blij met deze nieuwe uitdaging: "Vier jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen met de droom om padel in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Ik ben trots dat ik nu als coach van het Nederlandse Heren team daar concreet mee aan de slag kan. Inmiddels heb ik me goed aangepast aan de Nederlandse manier van werken, die gebaseerd is op orde, het nakomen van afspraken, behalen van doelstellingen en zorgvuldig teamwerk. Deze structuur en discipline streef ik na en verwacht ik van mijn spelers. Om in de top te komen en te blijven, moet je het beste uit elkaar halen op alle vlakken."

Het coachteam bestaat naast Moreno uit Uriël Maarsen (jeugd) en Milou Ettekoven (dames). Moreno en Maarsen zullen nauw samenwerken als het gaat om jeugdopleiding, selectie en doorstroming naar de Heren. Ivo van Dijk en Ruud van Hees zijn verantwoordelijk voor de Seniors. De basislocatie is Sportclub Houten. Moreno volgt Diego Mieres op, die zich na 2 jaar gaat richten op een aantal andere padel projecten.

Technisch directeur Jacco Eltingh: “Ik ben erg blij dat we een ervaren coach als Pablo aan ons team kunnen toevoegen. Hij heeft veel ervaring en staat bekend om zijn passie en toewijding. Als coach werkt hij prestatiegericht en als mens is hij een verbinder. Dit hebben we keihard nodig om met toppadel in Nederland de volgende stap te kunnen zetten en aan te haken bij de top van de wereldranglijst. We zijn daarom heel blij dat Pablo deze rol wil gaan vervullen in Nederland. Met daarnaast de uitgebreide internationale wedstrijdkalender in Nederland, bieden we onze spelers veel nieuwe kennis en sparring aan in Nederland.”