Cupra eredivisie winter 22 23

Teamcaptains topteams CUPRA Eredivisie gaan geheid voor goud

Peakz Padel Rekre Sport en The Padellers - Amstelpark strijden zondag om de padellandstitel. Dat doen ze tijdens de finaledag van de CUPRA Eredivisie Padel Winter 2023/2024. De titelverdediger versus de debutant in de play-offs. The padelplace to be: Leisure World Padel in Dronten. “Nu gaat het om de knikkers.”

Een fantastisch event, een hele happening, volop amusement en een uitdagende finaledag. Vier padelpartijen op waar topniveau en dat op één dag. Het zijn omschrijvingen die allemaal uit de mond komen van de teamcaptains Mathijs Adema en Tim Wolters. Ze hebben er zin, kijken er naar uit en hopen op een meeslepend gevecht op de Flevolandse padelbanen.

Geflatteerde nederlaag

“In februari hebben we met 0-4 van ze verloren”, aldus Tim van The Padellers - Amstelpark. “Daar waren een paar driesetters bij en onze beste man Menno Nolten deed toen ook niet mee. Het was een geflatteerde nederlaag. Ik vond het best wel een close padelpot.”

Ook Mathijs staat dat treffen nog goed bij. Hij vult aan: “Eén set werd toen beslist door een tiebreak. Het zal een spannende finale worden, waarbij wij toch wel de favoriet zijn. Dat komt ook omdat we sinds de start van de CUPRA Eredivisie Padel in 2022, alle vier gespeelde edities wisten te winnen.”
“Toch is deze wedstrijd anders dan in de competitie. Daar kun je soms wat meer berekenend spelen. Nu gaat het om het landskampioenschap. Als jij weet dat het volgende punt de titel oplevert, dan is er écht wel sprake van een heel andere lading.”

Vriendenteam

Titelverdediger Peakz Padel Rekre Sport reist met de zes vertrouwde namen naar Dronten, waar de vier wedstrijden om 11.00 uur aanvangen. Te weten Bram Meijer, Robin Sietsma, Jorrit Notenboom, Sten Richters, Uriël Maarsen en Bart van Opstal. “Ze padellen al jaren samen. Eigenlijk is alleen Bart erbij gekomen. Het is echt een professioneel vriendenteam”, aldus Mathijs.

Collega-teamcaptain Tim heeft net ietwat meer smaken om te kiezen. Hij beschikt over de jeugdige tweelingbroers Mats en Kai Groen, Werner Lootsma, Giovanni Bos, René Lindenbergh, de Belgen Joris de Weerdt en Bram Coene. En niet te vergeten kopman Menno Nolten, die nu wel meedoet.

Oorlogssterkte

“Officieel heb ik er zelfs tien op de lijst, maar ik ga kiezen uit zeven spelers. Om mee te mogen doen aan de play-offs moet je minimaal twee keer gespeeld hebben. Wij zijn nu op volle oorlogssterkte en gaan met veel ambitie naar Dronten. Voor ons zijn de play-offs nieuw, want voorgaande jaren werden we steeds derde. Het is nu aan ons om de uitdaging aan te gaan om Peakz de eerste nederlaag toe te brengen.”

Het tegengeluid klinkt vanzelfsprekend uit het andere kamp. Peakz Padel Rekre Sport gaat vol voor een handvol eredivisietitels. “We zijn in totaal zeven keer landskampioen geweest. Bekijk je de play-offs vanuit dat perspectief, dan zijn we de favoriet en ik vind ook dat we dat moeten zijn. Zondag gaat het om de knikkers. De underdog kan juist vrijuit spelen, maar dat het spannend gaat worden, staat wel vast”, besluit Mathijs.

De allerbeste padelspelers van de CUPRA Eredivisie Padel Winter 2023/2024 nemen het zondag 10 maart vanaf 11.00 uur tegen elkaar op bij Leisure World Padel aan Het Spaarne 71 in Dronten. De entree is gratis.