Cupra Eredivisie Alyssa van Heyst Photography 190

Vernieuwde CUPRA Eredivisie met vrouweneditie van start

Deze maand barst de CUPRA Eredivisie weer los.  Van 4 tot en met 23 juni strijden de beste teams van Nederland om de felbegeerde landstitel, en dit keer niet alleen bij de heren. Vanaf deze zomer is er namelijk ook een CUPRA Eredivisie Dames die overloopt van kwaliteit.

Kampioen 2023

In 2023 waren het opnieuw de mannen van Peakz Padel Rekre Sport die er op de slotdag met de winst en dus het landskampioenschap vandoor gingen. In Eindhoven wonnen zij met 3-1 van Padel Totaal Shot in de beslissende play-off en daarmee prolongeerde Peakz knap de titel.

Ook dit jaar staan beide finalisten weer op volle oorlogssterkte klaar om de beker te binnen te slepen maar dan zullen ze toch eerst af moeten rekenen met de andere vier kanshebbers. Het belooft hoe dan ook opnieuw een intense competitie te worden die op 23 juni met een play-off beslist zal worden.

CUPRA Eredivisie Dames

Niet alleen de top van de Nederlandse mannenteams komt deze zomer trouwens in actie want de CUPRA Eredivisie heeft voortaan ook een dames-editie. De opzet is identiek: de beste zes teams duiken op vijf speeldagen de kooi in om te beslissen wie zich trots de eerste landskampioen bij de vrouwen noemen. De nummers 1 en 2 spelen dan nog een play-off voor de winst.

Nieuwe opzet

Het is de eerste keer dat de CUPRA Eredivisie zal plaatsvinden met de nieuwe opzet. Tot en met afgelopen winter was er altijd een zomer- en wintereditie van de Eredivisie die in de weekenden werden afgewerkt. Vanaf deze zomer is er dus maar één editie van de CUPRA Eredivisie, waarbij de wedstrijden in een kortere tijdsperiode worden gespeeld op dinsdag- en woensdagavond. De wedstrijden vinden plaats op de thuislocatie van de deelnemende clubs.

Speeldata

De speeldata voor de CUPRA Eredivisie zijn zowel voor heren als dames gelijk:

 • Speeldag 1: dinsdag 4 juni (week 23)
 • Speeldag 2: woensdag 5 juni (week 23)
 • Speeldag 3: dinsdag 11 juni (week 24)
 • Speeldag 4: woensdag 12 juni (week 24)
 • Speeldag 5: woensdag 19 juni (week 25)
 • Play-offs: zondag 23 juni (week 25)

Alles over de CUPRA Eredivisie

 1. Heren

  Heren
 2. Dames

  Dames