Cupra Eredivisie Alyssa van Heyst Photography 190

Play-offs spectaculair sluitstuk voor CUPRA Eredivisie Padel Dames en Heren

Op de buitenbanen van TPV Dukenburg Smash is het zondag in alle vroegte matchday! En wat voor eentje. Het is gametime voor de play-offs CUPRA Eredivisie Padel Dames en Heren. De vier teamcaptains kijken vooruit op de finalewedstrijden met op voorhand één gezamenlijke conclusie: “Deze zomercompetitievariant bevalt ons wel.”

Bij de dames zijn het XNRGY en The Padellers - Doorn die padellen om de hoogste podiumplek. “Voor ons is het leuk dat we tegen XNRGY, dat bestaat uit Spaanse padelsters, spelen. Normaal moeten we daar voor reizen.”, trapt Bo Luttikhuis van The Padellers - Doorn – ondanks de plaatsnaam een Amsterdams team – af.

Cracks

“Het is een sterke tegenstander, al is het ook wel afhankelijk van wie er zondag spelen.” Zelf werkt ze voor The Padellers en werd ze gevraagd om een team op te zetten. Marcella Koek en Steffie Weterings zijn daarin de cracks. De aanvulling met onder andere de twee Belgische topspeelsters Elyne Boeykens en Helena Wyckaert, maakt dat The Padellers in de finale staan.

In ronde twee ging het onderlinge competitietreffen met 3-1 naar XNRGY. Zondag staat de teller gewoon weer op 0. “We hebben er vertrouwen en ook zin in”, sluit Bo af, die met een goed gevoel terugkijkt op de allereerste Eredivisie Padel Dames editie. “In drie weken vijf speelronden was best pittig, maar het is toch superleuk dat er nu een aparte eredivisie voor dames is?’

Meer zichtbaarheid

Dezelfde woorden komen uit de mond van Cecilia Arocena, de manager van XNRGY. “Afgelopen seizoen vroeg de KNLTB mij: 'waarom stel je geen damesteam samen om met XNRGY in de eredivisie te gaan spelen?' De KNLTB weet hoeveel ik geef om en pleit voor meer zichtbaarheid als het gaat om jeugd- én damespadel. Dus nam ik contact op met een paar vriendinnen en ze waren allemaal enthousiast om te spelen.”
En dat deed het internationaal getinte team met goede vibes én met succes, aldus Cecilia. Alle 5 wedstrijden werden gewonnen. “Onze tegenstanders speelden heel geweldig en zag je dat het niveau bleef stijgen. We zijn écht verheugd en trots om in de play-offs te staan, hopen op veel publiek, want dat verdienen deze dames en we gaan er alles aan doen om de beker mee te nemen naar XNRGY.”

Onze kant op

Bij de heren kruizen Ton de Rooij Tennis - UTPV Padelteam uit Ulvenhout en Peakz Padel Rekre Sport de padelrackets. Wie naar het eerdere onderlinge treffen kijkt - 4-0 voor de Brabantse ploeg – denkt aan een uitgemaakte zaak zondag. Maar de twee teamcaptains Mathijs Adema (Peakz) en Paul de Kroon (UTPV) weten wel beter. Het was een close call met alleen maar driesetters.
“Het viel de wedstrijd ook wel allemaal onze kant op. Aan de andere kant in de hele competitie hebben we alle driesetters gewonnen. En dat is ook een kwaliteit”, concludeert Paul, die de nieuwe opzet van de Eredivisie wel kan bekoren. “Als je doordeweeks speelt, zie je vooral bij de verenigingsteams veel animo en enthousiast publiek. Leuk om mee te maken.”
“Zelf zijn we een klein padelclubje uit Ulvenhout dat zo’n 1,5 jaar geleden is begonnen aan het eredivisieavontuur. Al vrij snel vonden we de aansluiting bij de top van Nederland. Het is een vriendenteam met jonge spelers, die elkaar al lang kennen vanuit de tenniswereld en ook veel samen trainen. Ik moet zeggen dat we qua spel en mentaal écht gegroeid zijn en we veel ervaring hebben opgedaan. Onze doelstelling was zo hoog mogelijk eindigen. Dat we nu in de finale staan, komt toch wel een beetje als een verrassing”, aldus teamcaptain én vader van speler Youp. “Ik leef extra mee zeg maar, ha, ha.”

Historisch feitje

Opponent Peakz Padel Rekre Sport lijkt de favoriet voor de finale. Wat wil je ook als je al vijf nationale titels op je naam hebt staan. Mathijs Adema, teamcaptain, blikt eerst nog even terug op een ander historisch feitje: de eerste nederlaag van zijn team in de padeleredivisie ooit.
“Ja het was een bijzondere en zeker ook een mooie avond. Zij hebben waanzinnig gepresteerd, al was een 2-2 eindstand logischer geweest. Daar was iedereen het wel over eens. In alle partijen wonnen we de eerste set, stonden we in drie van de vier potjes voor in de tweede set en hadden we het eerder moeten afmaken”, meent Mathijs, die positief is over de opzet van de huidige CUPRA Eredivisie.
“En door die nederlaag hadden we het voor het eerst niet meer in eigen hand om de play-offs te bereiken. Dat we uiteindelijk tweede zijn geëindigd en dus wel de finale hebben gehaald, smaakt extra zoet. Nu gaan we meer dan ooit voor de winst met alle vertrouwen en heel veel zin.”

De allerbeste padelspelers in eredivisie nemen het zondag 23 juni vanaf 09.30 uur tegen elkaar op bij TPV Dukenburg Smash aan de Staddijk 125 in Nijmegen. De entree is gratis. Je kunt het ook volgen via KNLTB TV.