EY NK Padel 250323Alyssa van Heyst Fotografie 30

FIP Promises Schiedam is na één keer al warm familietoernooi

FIP Promises Schiedam heeft na één editie al de status van een warm internationaal familietoernooi.  Die conclusie trok toernooiorganisator Cecilia Arocena na twee spectaculaire padeldagen op de prachtige locatie bij Racketsport Schiedam. “Het was echt supergoed en volop genieten.”

Zaterdag 29 en zondag 30 juni was het dan zover. Het eerste FIP Promises toernooi in Schiedam voor jongens en meisjes in de 14- en 16-jarige categorieën. Het deelnemersveld was niet heel groot, maar de tevredenheid na afloop was dat zeker wel.

Sfeer geweldig

“We hadden heel veel driesetters en de partijen waren écht heel spannend, spectaculair en heel sportief. Er waren heel veel opa’s, oma’s, ouders en andere familieleden. Dat maakte de sfeer echt geweldig.”

Hoewel het om een binnenlocatie ging en het buiten heel warm was, was het voor de spelers en speelsters heel goed te doen. Er was namelijk airco binnen. Door de prima organisatie en de goede binnentemperatuur, waren de padelwedstrijden van hoog niveau. Speciale vermelding was er voor twee Finse spelers van 15 jaar die helemaal zelfstandig naar Nederland waren gekomen.  “Echt heel knap”, voegt Cecilia daar nog aan toe.

Tribune gebouwd

“Volgend jaar hopen we dit FIP Promises toernooi weer op deze locatie te kunnen houden. Daar gaan we voor. Het was nu heel mooi aangekleed, er was een tribune gebouwd en mede dankzij Jeroen de Kroon en Jamie Velthaak van Racketsport Schiedam was het helemaal perfect.”