Meisje en jongen aan het padellen

KNLTB Competitie 2020 in de 1.5 meter samenleving: Doe je ook mee?

Competitie spelen is het gevoel van samen willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het is napraten met je teamgenoten over die ene rally onder het genot van een hapje en drankje. Naast het wedstrijdelement heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Niet gek dus dat de competitie door veel spelers als hoogtepunt van het seizoen wordt beschouwd. Tennis en padel zijn leuker als je wedstrijden speelt! 

Helaas kon de Voorjaarscompetitie dit jaar niet door gaan vanwege het coranavirus. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk spelers zich inschrijven voor de KNLTB Competitie 2020 vanaf september. Iedereen kan mee doen, want er is altijd een competitie voor jou! Doe je ook mee? Informeer bij de Verenigingscompetitieleider op jouw vereniging of je mee kan doen aan de KNLTB Competitie 2020.
De KNLTB Competitie 2020 zal begin september starten, als de maatregelen van het kabinet het tegen die tijd toelaten. We willen natuurlijk realistisch zijn en zoals het er nu naar uitziet zal de anderhalvemeter-regel ook in september, op of naast de baan, nog van kracht zijn. Hier zullen alle betrokken partijen, zoals de KNLTB, de verenigingen en de spelers op moeten anticiperen. We willen met elkaar voorkomen dat de druk op de parken tijdens de competitie te groot is en de anderhalvemeter in het gedrang komt.

Verenigingen en de KNLTB hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het organiseren van de competitie in de anderhalvemetersamenleving. Om de druk op de parken te reguleren en zo te kunnen voldoen aan de anderhalvemeter-regel heeft de KNLTB voor de KNLTB Competitie 2020 alvast de volgende maatregel getroffen:

Versoepelen regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden

Om tegen te gaan dat bij slecht weer het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de anderhalvemeter-regel, hebben wij voor de KNLTB Competitie 2020 besloten dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten. De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer, tennis- en padelwedstrijden van de KNLTB Competitie 2020 staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag.

Daarnaast houdt de KNLTB de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten, zodat we daar op organisatorisch vlak tijdig op kunnen anticiperen, eventueel met aanvullende aangepaste maatregelen. Mocht dit nodig zijn, dan zullen we alle betrokkenen hier tijdig over informeren. Hoe dan ook, het belooft een uniek competitieseizoen te worden!