393A6643

Jeugd weer de baan op: gebruik het stappenplan!

In de afgelopen dagen hebben we je al geïnformeerd over de versoepelde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Jeugd t/m 18 jaar mag, onder voorwaarden, vanaf 29 april weer met elkaar buiten sporten en dat is goed nieuws! Want sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal en dat hebben we juist nodig in deze tijd.

We hebben er als KNLTB alle vertrouwen in dat verenigingen dit goed kunnen organiseren en de veiligheid kunnen waarborgen, zodat de gezondheid voorop blijft staan. Doordat tennis en padel een laag risicoprofiel hebben en onze verenigingen goed georganiseerd zijn, kan de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd worden. Wij helpen de vrijwilligers en leraren op verenigingen zoveel mogelijk om snel en binnen de richtlijnen op te starten. 

Hoe gaan we nu verder? 

Met input van verenigingen en leraren en samen met andere sportbonden en NOC*NSF is er een Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar opgesteld en deze is zojuist getoetst en goedgekeurd door het RIVM en VSG. Wij hebben vervolgens de aanvullende richtlijnen specifiek voor tennis en padel uitgewerkt en een handig stappenplan gemaakt. Deze ontvangen alle voorzitters, secretarissen en gelicenseerde leraren van verenigingen vandaag via de mail. Tevens is alles terug te vinden op corona.knltb.nl. Dit platform is de Corona Toolbox. Hier vinden bestuurders, functionarissen en leraren van verenigingen en tennis/padel centra alle informatie over tennis en padel gedurende de coronacrisis.

Vrijwilligers en leraren kunnen dus aan de slag met het plan om sporten op de vereniging weer mogelijk te maken. Dit plan moet de vereniging vervolgens laten goedkeuren door de gemeente, zodat er daarna weer gesport mag worden.

We hopen dat we verenigingen en leraren met de richtlijnen en het stappenplan verder kunnen helpen in het opstarten van de activiteiten. Met elkaar hebben we een grote verantwoordelijkheid om dit goed op te pakken voor de jeugd. We moeten niet teveel en te snel willen, het is immers een testperiode. Doen we het gezamenlijk goed, dan kunnen we des te eerder weer open voor alle leeftijden.