NK Padel 2020 96

WK Voorspeeldag senioren

In oktober 2021 (11 okt - 16okt) staat het II Senior Padel World Championship op de toernooikalender. Het wereldkampioenschap vindt plaats in het altijd zonnige Las Vegas (USA). Om als Nederlands padelteam zo goed mogelijk voor de dag te komen, organiseert de KNLTB in juni of juli de WK Voorspeeldagen. Tijdens de voorspeeldagen kun jij een plek voor het WK bemachtigen.

Teamtoernooi

In het teamtoernooi strijden verschillende landen tegen elkaar in een dames- en in een herencategorie. Bij de heren bestaat elke wedstrijd uit 5 wedstrijden en bij de dames uit 3 wedstrijden. Elk koppel vertegenwoordigt het Nederlands team vanuit een eigen categorie. In de volgende categorieën wordt tijdens het WK gespeeld:

Heren

Dames

35+

35+

40+

40+

45+

45+

50+

 

55+

 

 

In verband met mogelijke blessures is voor elk koppel een reservekoppel nodig. Daarom zullen in totaal dus 20 padel-toppers Nederland vertegenwoordigen.

De voorspeeldag

Tijdens de voorspeeldag zullen er verschillende oefeningen worden uitgezet en meerdere oefenpartijen gespeeld. Pjotr van Dalfsen, bondscoach senioren, zal met andere ervaringsdeskundigen beoordelen wie er geschikt zijn voor het WK.

Kosten

Mocht je geselecteerd worden om af te reizen naar Las Vegas, dan krijg je een kledingpakket vanuit de KNLTB om Nederland te vertegenwoordigen. Pjotr van Dalfsen zal de gehele groep begeleiden tijdens het WK. Helaas is er nog geen financiële vergoeding voor de reis vanuit de KNLTB. Dat betekent dat als je wordt geselecteerd, je de reis en verblijf zelf moet bekostigen.

Wil jij deelnemen?

Voor het teamtoernooi zijn wij op zoek naar de beste senior padelspelers van Nederland. In juni of juni zullen we een voorspeeldag organiseren om uiteindelijk een selectie te maken voor het WK senior team. De voorspeeldag zal gehouden worden op een centrale plek in Nederland. Exacte datum, locatie en inschrijfmethode wordt nog gecommuniceerd. Voor het WK zijn we vooral op zoek naar ervaren padel spelers met veel wedstrijdervaring op hoog niveau en enorme motivatie. Het WK Seniors zien wij als een serieus prestatief toernooi waar we als Nederland zo hoog mogelijk willen eindigen.

We zijn dan ook op zoek naar spelers die:

  • Jaren ervaring hebben in de padelsport
  • (Inter)nationale toernooien hebben gespeeld
  • Minimaal speelsterkte 4 hebben