HK200906 0578

Nederlands succes bij FIP Rise-toernooi in Oisterwijk

Bram Meijer en Uriel Maarsen hebben hun slag geslagen bij het FIP Rise-toernooi op Sla Raak in Oisterwijk. Het hoogstgeplaatste koppel bij de mannen greep de titel. In het vrouwentoernooi bereikten Milou Ettekoven en Tess van Dinteren de eindstrijd.

Meijer en Maarsen toonden de hele week in topvorm te zijn. In hun route naar de finale verloor het duo slechts 15 games in vier partijen. In de titelstrijd troffen zij Jorge Angles en Asier Maqueda Laboret.

Het Spaanse duo kreeg in de halve finale een walkover van Andy de Bruijne en Rene Lindenbergh, die knap via de kwalificaties het hoofdtoernooi binnenkwamen.

In de finale toonden Meijer en Maarsen hun suprematie door de Spaanse tandem met 6-2 6-1 overtuigend aan de kant te zetten.

Feest bijna compleet
In het vrouwentoernooi bereikten het als tweede geplaatste duo Ettekoven/Van Dinteren zonder setverlies de finale.

In de eindstrijd tegen Ana Maria Cabrejas Ruiz en Patricia Martinez Fortun wonnen ze de openingsset. Maar het was uiteindelijk het Mexicaans/Spaanse koppel dat zijn eerste geplaatste status waarmaakte door de eindzege met 3-6 6-3 6-2 te grijpen.