Diego Mieres Coach

Diego Mieres wordt bondscoach Heren Padel

De Argentijn Diego Mieres is vanaf heden de nieuwe bondscoach Heren voor padel. Mieres is een ervaren trainer en coach met internationale ervaring op de World Padel Tour. Hij vormt samen met Ewan Watson en Pjotr van Dalfsen het coachingsteam van de KNLTB voor padel.

Diego Mieres is al meer dan 30 jaar thuis in de padelwereld. De afgelopen 17 jaar als trainer en coach van spelers op verschillende niveaus in meer dan 15 landen. Hij heeft veel ervaring als coach op de World Padel Tour, oa. met zijn broer Juani Mieres, de voormalige nummer 11 van de tour en huidig nummer 63.

Mieres is blij met deze nieuwe uitdaging: "Ik ben vereerd en trots dat ik coach mag zijn van het Nederlandse Heren team de komende periode. Ik heb erg veel zin om het Nederlandse padel naar een hoger niveau te brengen met deze fantastische spelers. Ik hoop dat ik met mijn internationale ervaring een verbeterslag kan maken binnen Nederland. Dale!!"

Het coachteam bestaat naast Diego Mieres uit Ewan Watson, bondscoach Jeugd en Dames. Watson en Mieres zullen nauw samenwerken als het gaat om jeugdopleiding, selectie en doorstroming naar de Heren. Pjotr van Dalfsen is verantwoordelijk voor de Seniors. De basislocatie is SportClub Houten.

Technisch directeur Jacco Eltingh: “Ik ben Pjotr erg dankbaar voor wat hij de afgelopen periode heeft betekend voor de Heren en ik ben blij dat hij aanblijft als Bondscoach Senioren. Het is nu tijd voor Diego om zijn internationale ervaring op topniveau toe te voegen aan de snelgroeiende padelsport en de opkomende gemotiveerde Nederlandse spelers. Deze internationale ervaring is beperkt in Nederland aanwezig, maar hebben we wel keihard nodig om de volgende stappen te maken om volwaardig onderdeel van de wereldranglijst uit te gaan maken. We zijn daarom heel blij dat Diego deze rol wil gaan vervullen in Nederland. Met daarnaast de uitgebreide internationale wedstrijdkalender in Nederland, stellen we onze spelers aan veel nieuwe kennis en sparring bloot in Nederland.”