KNLTB Padel comp 091022 Alyssa van Heyst Photography 91

FIP Promises Zeist zet zich weer op padelkaart

Voor het eerst internationale mixed-teams, meer padellende jeugd in de onder 14 categorie en twee in plaats van drie dagen in mei. FIP Promises Zeist is dit weekend nog spectaculairder dan de eerste editie. En dus een tikkie anders. Toernooidirecteur Cecilia Arocena is er samen met Simone Sars, oud-voorzitter Z.T.C. Shot, en het team inmiddels helemaal klaar voor.

De eerste keer van FIP Promises Zeist vond vorig jaar maart plaats bij ZTC Shot. Het was een geslaagd debuut met voor iedere padelliefhebber wat wils. Drie dagen lang toppadel in combi met een jeugdpadeltoernooi. Dat was best wel veel, zeker omdat de organisatie in een paar weken tijd uit de grond werd gestampt. “En we hadden toen op de vrijdag zelfs sneeuw, een hele uitdaging! Nu belooft het zonnig en lekker weer te worden”, klinkt Cecilia enthousiast.

Helemaal los

Op de zes padelbanen van ZTC Shot gaat het zaterdag en zondag dan ook helemaal los voor jeugdspelers tot 14, 16 en 18 jaar. “We hebben deelnemers uit België, Italië, Spanje, Finland en natuurlijk Nederland. Ook doen er meer meisjes mee en groeit de categorie onder 14 jaar. Daar ben ik echt heel blij mee. Je ziet dat een toernooi van twee dagen meer jonge deelnemers trekt, omdat ze dan zo min mogelijk school hoeven te missen.”

Wat FIP Zeist echt bijzonder maakt, zo vindt Cecilia, zijn de mixedteams. En dat is voor eerst. Padellers uit verschillende landen die samen spelen. “Ik kreeg wat verzoeken van jeugdige spelers die geen dubbelpartner hebben. Ik plaatse een oproep in onze community. Ik kreeg supersnel antwoord. Soms al binnen vijf minuten. Echt heel gaaf.”

Privécoach

Dat betekent onder meer dat er een Nederlands/Fins en een Belgisch/Nederlands padelduo in Zeist op de baan staan. Zaterdag start het toernooi, zondag zijn de finales. Cecilia nodigt iedereen van harte uit. “Veel speler nemen een privécoach mee, ouders en andere familieleden komen kijken en verder is iedere padelliefhebber meer dan welkom. We gaan er met zijn allen een mooi, gezellig en sportief toernooi van maken.” Kijk voor alle wedstrijden op toernooi.nl.