Padelracket

FIP Promises Son en Breugel is zoveel meer dan winnen of verliezen

Deelnemers die hun studieboeken meenamen om tussen de padelwedstrijden door te leren voor school. Jeugdige padellers en padelsters die niet hoefden te spelen en toch kwamen kijken en een toernooi met sportief gedrag, spannende wedstrijden en een supersfeer.
Toernooidirecteur Cecilia Arocena kijkt dan ook tevreden terug op twee dagen FIP Promises Son en Breugel. “Ik ben heel blij hoe het verlopen is.”

Totaalervaring

“Het was écht een goed weekend. Mooie en spannende wedstrijden, vaak beslist in drie sets en als je ziet wat bijvoorbeeld de meisjes onder 14 doormaken in hun padelontwikkeling, dan is dat écht heel mooi om te zien. Ik vind sowieso dat het tijdens zo’n toernooiweekend veel meer gaat om winnen en verliezen. Het draait ook om kom je op tijd voor de wedstrijden, hoe sportief ben je en hoe gedraag je je. Het is echt een totaalervaring en dan is het zo mooi om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat.”

Superblij

“Iedereen wil een leuke tijd hebben en dat zie je ook terug”, zo vervolgt ze. “Het is een echte community. Opa’s, oma’s, ouders en uiteraard ook de deelnemers onderling. En dan maakt het niet uit of je nou uit Duitsland, Brazilië, België of Nederland komt. Ik ben er in ieder geval superblij mee.”

Lach

Dat klinkt allemaal heel goed en smaakt naar meer. Komt er een vervolg van FIP Promises Son en Breugel? Als het aan Cecilia ligt wel, mogelijk krijgt het toernooi de ‘oude’ naam weer terug, want Eindhoven heeft internationaal net wat meer uitstraling.
Ook is het nog even de vraag wanneer er ruimte is op de FIP kalender in het nieuwe padelseizoen. Dat wordt in november duidelijk. Een ding blijft onveranderd voor Cecilia: “Ik organiseer deze toernooien echt met een lach op mijn gezicht.”

Bekijk alle uitslagen op de website van de FIP.