CUPRA Eredivisie 240623 Alyssa van Heyst 346

Eerste CUPRA Eredivisietitel voor Dames komt in kast XNRGY

“We waren echt een team. Dat was the key of winning”, aldus teammanager van XNRGY, Cecilia Arocena. Ze is heel blij en supertrots op het winnen van de allereerste editie van de CUPRA Eredivisie Padel voor dames. Het werd zondag op de zonovergoten padelbanen van TPV Dukenburg Smash in Nijmegen, 3-1 tegen The Padellers - Doorn.

Onderdeel

Cecilia roemt dus de teamprestatie van XNRGY, dat naast Spaanse padelsters ook bestaat uit Italiaanse, Argentijnse en Braziliaanse speelsters. Toch licht ze er twee uit. “Lucia Martinez Gomez stond vlak voor deze play-off nog te spelen in Rome en bereikte daar de kwartfinale. Zij wilde zo graag in Nijmegen zijn en ging er alles aan doen om het te halen, omdat ze aangaf dat ze onderdeel van het team is. En daarnaast Kaori Peco Fernandez. Echt, zij stond als 16-jarige zo goed te padellen.”

“Het was dan ook een bijzondere ervaring en superbelangrijk voor team XNRGY”, vervolgt Cecilia enthousiast haar verhaal. “Want we doen het ook buiten de baan als team, met XNRGY-eigenaar Tayron Galoyan, onze hoofdcoach Norberto Nesi, host Willem Mientjes en onze trouwe partners en sponsors.”

Compliment

“We hebben het zondag groots gevierd en natuurlijk zijn we er komend jaar weer bij om onze titel te verdedigen”, sloot de manager af, die nog een compliment had voor Bo Luttikhuis van The Padellers - Doorn. “Het was een mooie finale met een hele geweldige sportieve teamcaptain.”

Bij Bo en dus bij The Padellers – Doorn wisselden teleurstelling en tevredenheid elkaar af na de verloren finale. De Nederlandse kampioenen Steffie Weterings en Marcella Koek zorgden voor hun ijzersterke opening van de play-offs door in een prachtige driesetter te winnen van het krachtige Spaanse/Brazliaanse duo Carmen Castillón Gámez en Raquel Piltcher: 6-3, 3-6 en 6-4.

Toch spelen

“Natuurlijk is het balen, want als je een finale bereikt, dan wil je ‘m winnen. Maar we hebben echt tegenstand kunnen bieden, tegen een hele sterke tegenstander. Dat zag je ook wel aan de setstanden. Verder was het een superleuke dag, de organisatie had de locatie sfeervol aangekleed en er was veel publiek. Het mooie weer deed ook veel natuurlijk”, laat Bo namens The Padellers – Doorn haar licht schijnen over de finaledag. “Helaas moest Rosalie van der Hoek in de derde partij (bij een 2-5 stand in de derde set) opgeven vanwege een blessure. In de vierde wedstrijd wisten we na het verlies in de eerste set dat we niet meer konden winnen, omdat XNRGY toen al landskampioen was, maar toch wilden we de partij gewoon afmaken”, aldus de teamcaptain die de laatste partij met Elyne Boeykens speelde tegen de Spaansen Sandra Bellver Fructuoso en Lucia Martinez Gomez.

Dichterbij dan we dachten

“Het ging op dat moment nergens meer over. Toch hebben we doorgespeeld, omdat we gewoon heel veel van ze kunnen leren. Maar wat ik zei, we mogen trots zijn. Ik denk dat we dichterbij waren dan we dachten.”