Sten actie fotoo

Nederlandse selecties voor het EK Padel in Italië zijn bekend

Van 22 t/m 27 juli vinden de Europese Kampioenschappen Padel plaats in Cagliari, Italië. Nederland doet mee met zowel een dames- als een herenteam. Vandaag hebben de bondscoaches Milou Ettekoven (dames) en Pablo Moreno (heren) de selecties bekend gemaakt. Zowel de dames als de heren hebben zich direct geplaatst voor dit EK door bij het vorige EK in 2021 bij de top 10 te eindigen.

Dames

De damesselectie bestaat uit (in alfabetische volgorde):

 • Maaike Betz
 • Liza Groenveld
 • Janine Hemmes
 • Rosalie van der Hoek
 • Segou Jonker
 • Marcella Koek
 • Bo Luttikhuis
 • Steffie Weterings

De selectie is gemaakt door bondscoach Milou Ettekoven: "Ik ben er trots op dat Nederland met dit team afreist naar Sardinië voor het EK. Het team bestaat uit de Nederlandse topspeelsters die ook internationaal goede resultaten laten zien op de toernooien. Met dit team willen wij een goed resultaat boeken op het EK, waarmee wij ons kwalificeren voor het komende WK in het najaar dit jaar en het EK van volgend jaar." Ettekoven begeleidt het team dit EK samen met assistent-bondscoach Arwin Romeijn.

Heren

De selectie van de heren is gemaakt door bondscoach Pablo Moreno en bestaat uit (in alfabetische volgorde):

 • Youp de Kroon
 • Uriël Maarsen
 • Bram Meijer
 • Menno Nolten
 • Bart van Opstal
 • Julian Prins
 • Sten Richters
 • Thijs Roper

Bondscoach Pablo Moreno is ambitieus: “We reizen naar Italië met een goed team, een mooie mix van ervaring en jonge spelers die voor het eerst een EK gaan spelen. Het niveau op dit EK is hoger dan ooit, maar ik denk dat wij allemaal goed in vorm zijn en er helemaal klaar voor zijn, ook mentaal. Ons doel is om op het hoogste niveau te presteren, om bij de beste 8 landen te eindigen om mee te doen voor de medailles en om ons rechtstreeks te kwalificeren voor het WK Padel, later dit jaar.” Assistent-bondscoach tijdens het EK is Ruud van Hees.

Opzet EK Padel

Bij het EK Padel doen bij de dames 22 landen mee, waarbij de eerste 10 landen direct in de groepsfase zitten. Nederland is hier als zevende geplaatst. Bij de heren bestaat het toernooi uit 31 landen, waarbij Nederland als nummer tien het laatste land is dat direct in de groepsfase zit. De overige landen spelen eerst een kwalificatieronde, waarbij de beste zes landen zich plaatsen voor de groepsfase.