Cupra Eredivisie 240310 Alyssa van Heyst 239

Getreurd, gevierd maar vooral genoten tijdens ontknoping CUPRA Eredivisie

Het was spannend, hoogstaand en attractief. De ontknoping van de CUPRA Eredivisie padel zondag op de banen van Leisure World Padel in Dronten. Met Peakz Padel Rekre Sport, dat uiteindelijk triomfeerde en net te sterk was voor The Padellers Amstelpark (3-1). “Voor het eerst sinds jaren was het weer een échte finale.”

Tim Wolters, teamcaptain van verliezend finalist van The Padellers - Amstelpark sprak van een topdag. “Het was goed georganiseerd, de hal was prima en ook de padelbanen waren top, alleen jammer van het resultaat. We waren écht zo close en hadden ze bijna. Ik heb in ieder geval onwijs genoten van mijn team.”

Pure promotie

Peakz Padel Rekre Sport teamcaptain Mathijs Adema kon dat alleen maar beamen. “Het was een fantastische padeldag, met veel publiek, mooie partijen en een geweldige gastheer en -vrouw. Echt pure promotie voor de padelsport.”

De strijd tussen de twee beste padelteams van Nederland begon met een daverende verrassing. De tweelingbroers Kai en Mats Groen, uitkomend voor The Padellers - Amstelpark, versloegen Bram Meijer en Sten Richters en deden dat ook nog in twee sets: 6-3 en 6-4. Een ongekend knappe prestatie, daar was iedereen het in Dronten wel over eens.

Magisch matchpoint

Voor het eerst (!) verloren Meijer en Richters namelijk een competitieduel op eigen bodem. Maar er was meer noemenswaardig die partij. Het magische matchpoint (zie hieronder) van Kai Groen die een bal nog uit de kooi wist te halen en achterwaarts voorlangs speelde, beloofde heel veel goeds voor de rest van de dag.

 

Vervolgens namen René Lindenbergh en Menno Nolten, de Amsterdamse kopman die er in de vorige wedstrijd niet bij was, het op tegen Robin Sietsma en Uriël Maarsen. Dat werd met 6-3, 2-6 en 6-3 een close zege voor Sietsma en Maarsen, die zo de stand gelijk trokken.

Eén set nodig

Bart van Opstal en Sten Richters waren daarna veel te sterk voor de broers Groen met 6-2 en 6-1. Dat betekende dat Peakz Padel Rekre Sport op voorsprong stond en nog één set nodig had om de landstitel te winnen. Mocht de stand in sets namelijk alsnog gelijk worden, dan zou het onderlinge competitieresultaat de doorslag geven en die partij werd eerder met 4-0 gewonnen door Peakz.

In de vierde en laatste partij zegevierden Bram Meijer en Uriël Maarsen in de eerste set met 6-3 over René Lindenbergh en Menno Nolten en was de vijfde opeenvolgende landstitel een feit voor Peakz Padel Rekre Sport.

Etentje en champagne

“De tweede pot was cruciaal”, vervolgde Tim. “We kwamen in de derde set een break voor, maar we konden niet doordrukken en het afmaken. Helaas ging de derde wedstrijd verloren en uiteindelijk ook de wedstrijd. Maar voor het eerst sinds jaren was het weer een échte finale. We hadden ze aan het wankelen. Dat het zo close zou zijn had niemand verwacht.”

Mathijs genoot met zijn team volop van de landstitel. Misschien wel de meest bevochten van de vijf. “Ja dit zijn toch wel de mooiste overwinningen. We hebben het daarna gevierd met een etentje en een glaasje champagne.”
“Ook hebben we historie geschreven, nu er een nieuwe opzet komt voor de CUPRA Eredivisie met maar één editie, in de zomer. We zijn de enige landskampioen ooit die in deze opzet alle titels heeft gewonnen”, klonk het trots.