Foto fiup alkmaar

Wildcard procedure

In Nederland vinden er een aantal internationale toernooien en Nationale Kampioenschappen plaats. De KNLTB heeft per toernooi een aantal wildcards tot haar beschikking; o.a. afhankelijk van de schemagroottes.

Voorwaarden aanvraag

Een wildcard kan alleen worden aangevraagd indien er gegronde redenen zijn dat iemand niet op basis van ranking/resultaten wordt geaccepteerd in het toernooi.

Wildcards kunnen alleen worden aangevraagd bij de KNLTB als de speler ook daadwerkelijk heeft ingeschreven voor het betreffende toernooi.

Een wildcard voor de FIP toernooien kan uitsluitend via onderstaande formulier worden aangevraagd, met onderbouwing waarom deze wildcard wordt aangevraagd.

De wildcards voor internationale toernooien zijn bedoeld voor spelers met een Nederlandse padel nationaliteit. Lees hier meer over het aanvragen van een Nederlandse Padel nationaliteit.  

Toekenning

Toekenning van een wildcard geschiedt alleen als er een aanvraag is ingediend. Het al dan niet toekennen van een wildcard gebeurt door de bondscoaches afhankelijk of er wildcards beschikbaar zijn. Verzoeken met onderbouwing vanuit Toernooiorganisatie worden meegenomen in de afweging. Bij de toekenning spelen een aantal zaken een rol zoals leeftijd, ranking, vorm, ontwikkelingsfase, team samenstelling en speelt de speler regelmatig KNLTB toernooien?. Uiterlijk de dinsdag voor aanvang van het toernooi wordt per e-mail bekend gemaakt of een speler recht heeft op een wildcard.

Informatie vind je ook in dit beleidsdocument.

Procedure aanvraag 

  • Het aanvragen van wildcards wordt door één van de spelers van het koppel aangevraagd.
  • Klik op de naam van het toernooi voor het aanvraagformulier van een wildcard.

Decathlon Premier Padel Rotterdam

Decathlon Premier Padel Rotterdam mag in totaal 5 wildcards vergeven voor de heren en 2 wildcards voor dames. Bij de heren gaat het om 3 wildcards voor het hoofdtoernooi en 2 voor de kwalificatie. Bij de dames gaat om het 1 voor het hoofdtoernooi en 1 voor de kwalificatie.

Decathlon Premier Padel Rotterdam vergeeft de wildcards voor het hoofdtoernooi op basis van de internationale FIP ranking. De wildcards voor het kwalificatietoernooi worden vergeven aan de finalist(en) van het wildcardtoernooi.
Door het invullen van dit formulier kan je kans maken op een wildcard voor het hoofdtoernooi. De hoogst genoteerde Nederlandse koppels op de internationale FIP ranglijst die zich via dit formulier hebben aangemeld, verkrijgen een wildcard. Bij twijfel of je behoort tot een van de hoogst genoteerden, schrijf je dan ook in voor het wildcardtoernooi. De vier hoogste geplaatste koppels spelen direct in het finaleschema en spelen niet meer in de voorrondes.

Naam toernooi

Opening aanvraag Wildcard

Sluiting aanvraag Wildcard

Decathlon Premier Padel Rotterdam  Dinsdag 11 juni 2024 Dinsdag 20 augustus 2024, 08.00 uur