Dames padel oranje

Topsportprogramma Dames en Heren

De KNLTB ondersteunt naast de jeugd ook de spelers van 18 jaar en ouder in hun weg naar de top. Na de jeugd is de groep opgesplitst in twee groepen: 18 t/m 23 jaar (groep C) en 23+ spelers (groep D).

Groep C (t/m 23 jaar)

De groep C spelers komen vanuit de jeugd en moeten aansluiting zoeken bij de huidige topspelers. De KNLTB biedt spelersovereenkomsten aan voor groep C spelers. Hieronder een overzicht wat de KNLTB precies voor deze groep aanbiedt. 

Groep D (23+)

Op dit moment ondersteunen we groep D zonder spelersovereenkomsten. Spelers uit deze groep kunnen als sparring incidenteel meetrainen met groep C. Daarnaast mogen ze aansluiten bij georganiseerde themabijeenkomsten met topics zoals voeding, slaap en herstel. De KNLTB heeft daarnaast het bonussysteem opgezet om de spelers een financiële vergoeding te geven. 

Het bonussysteem

Het bonussysteem is in januari 2023 geïnitieerd. Het doel van de KNLTB is om spelers te stimuleren en ondersteunen om full time padel te spelen. Hierbij ligt de focus op het spelen van internationale wedstrijden. Voor bepaalde posities op de ranglijst heb je recht op een financiële vergoeding van de KNLTB. Bij het aantikken van een (nieuwe) ranglijstpositie, heb je direct recht op de vergoeding tot het einde van het betreffende jaar. De bonussen zijn uitsluitend te declareren aan de hand van uitgaven die daadwerkelijk bijdragen aan de full time carrière zoals privé coaching, toernooikosten en eventuele trainingen.