Padel FIP Online 2023

Internationale toernooien

Spelers die al enige tijd op hoog nationaal niveau padel spelen en graag meer uitdaging willen, kunnen deelnemen aan internationale toernooien. Deze toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de International Padel Federation (FIP).

Internationale circuits

Op dit moment zijn er verschillende circuits. Vanuit de FIP heb je de FIP Promises, CUPRA FIP Tour en Premier Padel. De CUPRA FIP tour is zowel voor heren als dames. Naast de CUPRA FIP Tour is er sinds kort de Premier Padel. Dit is het hoogste niveau toernooien dat de FIP aanbiedt. De FIP Promises Tour is specifiek voor jeugdspelers. 

Toernooien in Nederland

In Nederland worden ook een aantal internationale toernooien georganiseerd (zowel FIP promises, CUPRA FIP Tour en Premier Padel). Tijdens deze internationale toernooien krijgen Nederlandse padelfans een unieke kans om nationale- en internationale toppadellers van dichtbij in actie te zien. Klik hier voor de evenementenkalender in Nederland. Spelers vinden hier meer informatie over het aanvragen van wildcards voor deze toernooien. 

Uitkomen voor Nederland

Naast het internationale toernooicircuit, zijn er de Europese en Wereldkampioenschappen. Dit is het hoogst haalbare niveau waarbij je als speler in teamverband mag uitkomen voor Nederland. Padel is nog geen Olympisch sport. Lees hier meer over de kampioenschappen van afgelopen jaren. Om uit te komen voor het Nederlandse team moet je in het bezit zijn van een Nederlands paspoort en een Nederlands Padel nationaliteit hebben. Deze kan je via deze procedure aanvragen.